همسو با اهداف اقتصاد مقاومتی
سازمان استاندارد و دانشگاه آزاد اسلامی تفاهمنامه همكاری امضا كردند
كنكور هنر: تهران- ایرنا- تفاهمنامه سازمان ملی استاندارد ایران و دانشگاه آزاد اسلامی با هدف گسترش همكاری علمی، آموزشی، پژوهشی جهت استفاده از توانایی های فنی و تخصصی و بهره گیری از تجارب و ظرفیت ها به امضا رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «نیره پیروزبخت» رییس سازمان ملی استاندارد ایران و «فرهاد رهبر» رییس دانشگاه آزاد اسلامی، امروز (چهارشنبه) این تفاهمنامه را امضا كردند.
موضوع این تفاهمنامه برقراری امكان تعامل، همكاری و هم افزایی 2 طرف به منظور تجمیع توانایی نیروی انسانی و ظرفیت های متقابل فنی و آزمایشگاهی است كه برای دستیابی به اهداف و ماموریت های سازمانی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
این تفاهمنامه 46 بند و 2 تبصره دارد.
در این مراسم، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: با عنایت به قانون جدید سازمان مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، این تفاهمنامه به منظور هم افزایی و تعامل هر چه بیشتر با نخبگان علمی و دانشگاهی تهیه شده است.
به گفته پیروزبخت، همچون در ماده 29 قانون جدید سازمان ملی استاندارد تاكید شده سازمان موظف است با استفاده از توسعه پژوهش محور بویژه در عرصه مبادلات بین المللی، از اساتید برجسته و نخبگان علمی و فنی در عرصه استانداردسازی بهره گیری و موجبات استانداردسازی كالاها و خدمات را فراهم كند.
وی افزود: بهره گیری این 2 سازمان از توانمندی ها و امكانات یكدیگر، زمینه آشنایی دانشجویان را با مقوله استاندارد و كیفیت فراهم می كند.
معاون رییس جمهوری یادآوری كرد: در كشورهای توسعه یافته جهان، ارتباط تنگاتنگی بین سازمان استاندارد با دانشگاه ها و مراكز علمی و پژوهشی وجود دارد اما در ایران این امر هنوز بخوبی شناخته شده نیست.
در ادامه، رییس دانشگاه آزاد اسلامی یادآوری كرد: وظیفه حاكمیت، رگولاتوری، تنظیم قوانین و مقررات و نظارت بر اجرای دقیق آنهاست تا از حقوق شهروندی صیانت كند اما به علت سنگینی وظایف، برونسپاری با حفظ نقش نظارتی اجازه داده شده است.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در چندین عرصه می تواند كمك حال سازمان ملی استاندارد باشد كه همچون آنها در اختیار قرار دادن امكانات و تجهیزات برای فرهنگ سازی استاندارد است.
رهبر ادامه داد: تربیت كادر معین و توانمندسازی نیروها و تدوین مقررات و دستورالعمل ها از جانب پژوهشگاه های وابسته به این دانشگاه، سایر كمك هایی است كه دانشگاه آزاد اسلامی می تواند در زمینه استانداردسازی و ارتقای كیفی كالاها و خدمات با نظارت سازمان ملی استاندارد به انجام برساند.
وی خاطرنشان كرد: وجود 10 هزار و 150 آزمایشگاه و كارگاه و بیش از سه هزار نفر كارشناس آشنا با مقوله استاندارد، بیش از 140 هزار دستگاه و تجهیز (كه فقط سه هزار دستگاه آن دارای فناوری «های تك» است)، كالیبره بودن همه تجهیزات و حضور دانشجویان تحصیلات تكمیلی، از امكانات دانشگاه آزاد اسلامی بعنوان بزرگ ترین دانشگاه حضوری كشور برای كمك به این سازمان در جهت صیانت از حقوق شهروندی، پشتیبانی از تولید، رقابتی كردن تولیدات و پشتیبانی از مصرف كنندگان است.
رهبر خاطرنشان كرد: اراده لازم برای تبدیل این تفاهمنامه به قراردادهای دوجانبه كه در نهایت در خدمت منافع ملی قرار بگیرد، وجود دارد.
وی یادآوری كرد: هنوز آثار و صدمات ناشی از هپاتیت بی در كشور را شاهدیم كه ناشی از استعمال داروهای فاقد استاندارد بود. همینطور مشكلات مربوط به روغن پالم و... نظارت های ناكافی وزارت بهداشت برآمد و در این زمینه، وظایف سازمان ملی استاندارد خطیر است.
به گزارش كنكور هنر به نقل از ایرنا، بكارگیری استانداردها برای ساماندهی تولید كالاها و بهره گیری از آخرین دستاوردهای علمی از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است كه در سال 1392 ابلاغ گردید.
پس از آن، سال 1395 از جانب رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال هم (1396) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام* 3065*1961
خبرنگار: محمد ملك دار* ناشر: مریم مسعود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب