قیمت گذاری دستوری منسوخ است؛

واكنش ساترا به گرانی اشتراك وی اودی ها

واكنش ساترا به گرانی اشتراك وی اودی ها کنکور هنر: معاون تنظیم بازار و توسعه کسب وکار ساترا در واکنش به اعتراضات به گرانی حق اشتراک وی اودی ها تاکید کرد قیمت گذاری دستوری سرویس ها و خدمات از منظر علمی منسوخ و تجربه شکست خورده ای است.



به گزارش کنکور هنر به نقل از روابط عمومی ساترا، باتوجه به شکایات گوناگون مطرح شده در فضای رسانه ای کشور درباب افزایش قیمت و حق اشتراک سرویس یکی از پلت فرم ها که سبب اعتراض کاربران شده و درخواست های مختلفی جهت ورود ساترا و نظارت بر شیوه قیمت گذاری از طرف آنها مطرح شده، سید حسین مسیح پور معاون تنظیم بازار و توسعه کسب وکار ساترا در این خصوص توضیحاتی ارائه داد.
مسیح پور با اشاره به تجربه شکست خورده تعیین قیمت در بازارها توسط نهاد حاکمیتی اظهار داشت: بطور کلی رگولاتور تخصصی در وضعیت عادی بازار از ورود به حوزه قیمت گذاری دستوری پرهیز می کند. چه اینکه ساترا بعنوان یک نهاد تنظیم گر تسهیل گر، وظیفه ذاتی رگولاتور بازارسازی و کمک به توسعه رقابت و تعدد منطقی بازیگران و رقبا در صنعت است.
ساترا ناظر بازار و رقابت است نه ناظر قیمت
وی اضافه کرد: اتفاقاً تفاوت اساسی ساترا به سایر رگولاتورها در کشور این هست که اهتمام در طراحی نظام مداخله و تنظیم گری علمی دارد و فقط به سبب گسترش بحث در گروه های نخبگانی، افکار عمومی یا خواست مصرف کننده مداخله غیرعلمی در بازار نکرده و بر اجرای سیاست های دقیق و کارآمد اصرار دارد. ساترا خودرا تنظیم گر توسعه و رقابت در بازار می داند و نه مداخله گر قیمت گذاری خدمات.
معاون تنظیم بازار و توسعه کسب وکار ساترا افزود: ما معتقدیم خود بازار و رفتار مصرف کننده باید نخستین ابزار تعیین کننده قیمت نهایی باشد. پس بنظر می رسد برخی مقامات و افراد دولتی افرادی که وظایف تنظیم گرانه ساترا را تعریف می کنند، بنظر می رسد شناخت صحیح از نحوه تنظیم گری تخصصی ندارند و با شیوه های سنتی حکمرانی با موضوع VOD برخورد می کنند.
او با اشاره به عملکرد ناموفق تعدادی از نهادهای تنظیم گر در کشور اظهار داشت: تعدادی از افراد در مباحث خود مطالبی همچون موقعیت مسلط در بازار و یا احتمال excessive pricing را مطرح نمودند منتها باید توجه کرد در موضوع دخالت در قیمت گذاری پیش تر هم نمونه این نوع ورود را در سایر نهادهای تنظیم گر مانند سازمان تنظیم مقررات رادیویی یا در موضوع ارز در بانک مرکزی و در حوزه های دیگر شاهد بودیم که هیچ تجربه موفقی در این خصوص قابل کشف نیست.
مسیح پور اضافه کرد: اساساً ورود رگولاتور در حوزه تعیین قیمت تنها در صورتیکه انحصار قانونی به وجود آمده باشد و فرصتی برای رشد رقبای مسلط دیگر از طرف قانون گذار در بازار وجود نداشته باشد محل بحث و منطقی است که این مساله هم اکنون در بازار صوت و تصویر ایران مصداق نداشته و بدون بررسی عمیق امکان صدور حکم وجود ندارد.
مدل های درآمدی مجاز رسانه ها و مصادیق تفکیک بازار به زودی ابلاغ خواهد شد
معاون توسعه کسب وکار و تنظیم بازار ساترا افزود: با توجه به این که ساترا از مرحله ساماندهی مجوزها عبور کرده و وارد مرحله توسعه و تنظیم بازار شده است پس حالا موضوعات اقتصادی بسیار مهم و جدی مانند مدلهای مجاز درآمدی، شیوه های ارائه سرویس تفکیک بازار و رقابت در اولویت بالایی قرار گرفته و به سرعت در حال تدوین بخشنامه های مورد نیاز و نظارت در این عرصه اقتصادی هستیم.
وی با اشاره به شکایات واصله به ساترا از طرف تعدادی از افراد فعال در حوزه تولیدات سینمایی درباب افزایش هزینه ها اظهار داشت: در بعضی حوزه ها شائبه تخلف های جدی اقتصادی مطرح هست و شکایت هایی در جلسات از جانب گروه های مختلف درگیر در زنجیره تولید و توزیع صوت و تصویر فراگیر مطرح می شود. همچون شکایتی از حوزه تولید مطرح گردیده است که دلیل عمده افزایش هزینه در بعضی از رسانه های صوت و تصویر فراگیر، افزایش غیر منطقی هزینه تولید توسط این سرویس هاست که توان رقابتی در عرصه تولید محتوا را برای سایر رقبا به شدت تضعیف کرده و بر رشد متناسب در صنعت اثر منفی خواهد گذاشت. نشانه های آن از الان پیداست. پس ساترا به سبب حفاظت از منافع عمومی نسبت به بررسی قانونی موضوع اقدام و نظریه کارشناسی نهایی خودرا به صورت عمومی منتشر و در صورت بدست آمدن جمع بندی درباب غیر منطقی بودن افزایش قیمت در این خصوص اقدام خواهدنمود.
مسیح پور درباب جمع بندی نهایی موضوع هزینه اشتراک ویدئو اظهار نمود: در طول روزهای آینده یک جلسه مشورت عمومی به صورت آنلاین نیز برگزار می شود که از همه صاحب نظران و کارشناسان و فعالین صنعت صوت و تصویر دعوت می کنم برای رسیدن به جمع بندی در این امر مشارکت کنند.
مواردی از تخلف در شیوه های درآمدی فعلی در دست بررسی است
معاون تنظیم بازار و توسعه کسب وکار ساترا درباره پخش همزمان تبلیغات در کنار دریافت حق اشتراک از کاربران اظهار داشت: شکایت دیگری که مطرح شده با توجه به این که این اپراتورها اقدام پخش تبلیغ روی خدمات اشتراکی خود می کنند که این امر نیز در خدماتی اشتراکی اقدامی بی سابقه است و باید متوقف شود. بخشنامه آن ابلاغ خواهد گردید، رسیدگی به این مساله و به صورت کلی شیوه های مجاز درآمدی نیز در دستور کار معاونت تنظیم بازار و توسعه کسب وکار ساترا قرار دارد.
وی در آخر اشاره کرد: ما معتقدیم ساترا به شکلی در طراحی و صدور مجوز و ارائه مشوق ها و تسهیلات عمل کرده و به سبب سیاست های ساترا در اعطاء مجوز و ایجاد یک رقابت کارآمد، در قدم اول نیازی به مداخله ای اضافه در بازار نیست و ساترا مدام وضعیت رقابت در بازار را پایش می کند و اگر لازم باشد سیاست هایش را بازبینی می کند.
شایان ذکر است در طول دو ماه گذشته نیز شیوه درآمدری از محل ترافیک نیز در دستور کار معاونت قرار گرفت که منجر به اخطار به این رسانه ها درباب تصحیح مدل درآمدی جاری آنها شده است.


منبع:

1400/01/07
14:42:38
5.0 / 5
1186
تگهای خبر: آنلاین , اجرا , بازیگر , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر