معماری دانشگاه شیراز از آثار برتر سبك بروتالیسم در جهان شد

معماری دانشگاه شیراز از آثار برتر سبك بروتالیسم در جهان شد كنكور هنر: شیراز- ساختمان های پردیس ارم دانشگاه شیراز در كتاب SOS Brutalism از انتشارات Park Books بعنوان یكی از آثار برتر معماری سبك بروتالیسم در جهان ارائه شد.


به گزارش كنكور هنر به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، بخشی از این كتاب به توصیف ساختمان ها و چاپ تصاویری از دانشگاه شیراز اختصاص یافت.
زبره كاری یا معماری بروتالیست سبكی از معماری است كه در آن ساختمان ها كلا با بتن زبره و بدون روكش و دیگر عناصر كاربردی و به عبارتی عریان و عاری از زینت اجرا می شوند.
اصطلاح زبره كاری (بروتالیسم) در 1954 در فرانسه و انگلستان برای توصیف این شیوه به كار رفت.
كتاب SOS Brutalism كه با همكاری موزه معماری آلمان و بنیاد Wustenrot به چاپ رسید، در موزه معماری آلمان و وین به نمایش گذاشته شد.
پیش از این، در فروردین ماه سال 1396، تفاهم نامه ای بین وب سایت معماری معاصر ایران با دامنه اینترنت WWW.CAOI.IR به مدیریت یوسف بهدری و مدیریت طرح های عمرانی دانشگاه شیراز منعقد شد كه به باعث آن، مقرر شد طرفین تفاهم نامه به منظور معرفی شایسته دانشگاه معتبر شیراز در سطوح ملی و بین المللی و همینطور همكاری در زمینه آرشیونگاری و مستندسازی آثار پرارزش معماری آن دانشگاه كه از نمونه های منحصر به فرد سبك بروتالیسم جهانی است، همكاری كنند.
این تفاهم نامه برای معرفی هدفمند و بهتر این دانشگاه منعقد شده است و زمینه ساز جذب دانشجویان با استعداد ایرانی و خارجی در رشته های مختلف خواهد شد.
اولین طرح جامع دانشگاه شیراز توسط معمار مشهور آمریكایی ژاپنی الاصل مینورو یاماساكی (1912-1986) برنده سه دوره جایزه AIA (American Institute of Architects) و طراح ساختمان برج های دوقلوی تجارت جهانی در سال 1341 انجام شد.
این طرح با عنایت به همكاری مشترك دانشگاه پنسیلوانیا در عرضه نظام آموزشی دانشگاه شیراز و ارتباط خوب دانشگاه پنسیلوانیا و یاماساكی به وی سپرده شد كه بنا به دلایلی اجرا نشد.
دومین طرح جامع توسط شركت مهندسین مشاور مك میلان و همكاران صورت گرفت. رابرت مك میلان (1916_2001) فارغ التحصیل دانشكده معماری دانشگاه ییل و عضو گروه TAC (The Architects Collaborative) بود كه بعد از كار در دفتر واتر گروپیوس، دفتر معماری خویش را با تمركز بر پروژه های آموزشی و دانشگاهی در خاورمیانه و آفریقا تاسیس كرد.
وی كه سابقه كار بر روی پروژه های دانشگاه های مطرحی همچون هاروارد، اكسفورد و ام آی تی را داشت، برای دانشگاه شیراز طرحی با ابهت، به منظور نمایش جهانی قابلیت های معماری مدرن و در عین حال بهره گیری از جنبه هاِی خاصی از معماری باستانی ایران عرضه داد.
طراحی و اجرای دانشگاه شیراز از ابتدا با همكاری بین المللی شركت های مك میلان و مهندسین مشاور مندا، به سرپرستی مهندس محامدی و دانا، در اجرای مجموعه كتابخانه، خوابگاه ها و ساختمان های بالای تپه و هم حضور شركت مهندسین مشاور مقتدر و آندرف در طراحی و اجرای آمفی تئاتر و مجموعه پایین دست پردیس صورت گرفت.
پس از گذشت چند سال این دو شركت ایرانی با هم ادغام شدند و مهندسین مشاور مدام را تشكیل دادند و عملیات عمرانی و توسعه دانشگاه را بر عهده گرفتند.
7375 /1876


1397/06/16
01:11:47
5.0 / 5
4720
تگهای خبر: اجرا , تئاتر , تحصیل , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر