رسول اندیشه های نیك

رسول اندیشه های نیك كنكور هنر: بوشهر - پایگاه خبری - تحلیلی اتحاد خبر مطلبی به قلم منصور چهرازی را در پاسداشت مقام علمی و فرهیختگی دكتر عبدالرسول خیر اندیش را با عنوان ؛ رسول اندیشه های نیك ؛ بازنشر داده است.


در ادامه این مطلب آمده است: دیدن برخی افراد خود بخود یك رویداد مهم و برجسته در زندگی انسان است. برخی چهره ها آنقدر تأثیرگذارند كه نمی گردد با آن ها روبرو شد و سنگینی وجودشان را احساس نكرد. چهره هایی كه می آیند و ناخواسته در گوشه ای از ذهن انسان جا می گیرند و همواره ماندگار می شوند و گاهی این ماندگاری رنگ و مسیر اندیشه و كردار انسان را شكل می دهد.
هر چند كه پیرامون ما چنین افرادی انگشت شمارند اما كم و بیش هستند كسانی كه دارای چنین خصوصیت های بی مانندی باشند.
دكتر عبدالرسول خیراندیش یكی از این چهره ها است كه در زندگی من خوش درخشید و در یاد و خاطرم ماندگار شد. وی استاد تاریخم در مقاطع كارشناسی و دكتری دانشگاه شیراز بود و این سند افتخاری است كه در هر محفلی به آن می بالم. مدت ها می خواستم چند خطی درباره اش بنویسم، نه به علت آن كه ایشان نیازی به ستایش دارند بلكه از آن رو كه خویش را مدیون اندیشه سازی وی در وجود خویش یافته ام.
گاهی خوب نوشتن سخت است، بویژه هنگامی كه می خواهی از شخصیت خوبی بنویسی كه دوستش داری و بخشی از وجودت را تسخیر كرده است. من هم همین حال را دارم. نمی دانم چگونه از مردی بنویسم كه شخصیتی فراتر از جای گرفتن در چند بند نوشته را دارد. هنگام نوشتن از وی، واژه ها رنگ می بازند، قلم می لرزد و حس پویایی ندارد چون كه براستی نوشتن از آن همه نیك سرشتی، توانی سترگ می خواهد. اما به ناگزیر نشان دادن چند قطره از دریای بی كران وجود وی، نشانه ای از دریای احترامی است كه به ایشان دارم.
استاد شخصیت برجسته ای است كه اهل حاشیه و هیاهو نیست اما وجود موج خیزی دارد. نه از آن گروه آدم هایی است كه با هیاهو و بزرگ نمایی برای نگهداشتن جایگاهی تلاش می كنند بلكه تنها، بودنش در یك جایگاه موجی از واكنش می آفریند. موجی كه دیگرانی را كه توانایی وی را ندارند، می-آزارد. وی از آن دسته چهره هایی است كه وجودش توأمی از احساس ترس و احترام و تمنا را در دانشجویان پدیدار می سازد. احساسی كه هم مبهم است و ناشناخته و هم آشنا و ستودنی، زیرا تاریخ را به قاعده می داند، ادبیات را نیك می شناسد و از جامعه شناسی آگاهی كامل دارد. گذشته از توانمندی های بسیارش در علوم و فنون، در اخلاق و رفتار هم سرآمد دهر است به گونه ای كه سرشت پاكش همان گونه كه در اندیشه اش روییده، در گفتار و رفتارش پرورش یافته است. سلامت، راستی و متانتی كه در نوشته هایش می خوانی در گفتارش می شنوی. در حقیقت سخنش عین تراوش قلمش و نوشته هایش تبلوری از اندیشه ی پالایش یافته ی اوست.
استاد در گفت و گوهای علمی، رویدادهای تاریخی را با چنان آگاهی بیان می كند كه گویی همین روز گذشته خود شاهد روی دادن آن ها بوده است. در تدریس به گونه ای توانمند است كه انگار تمام كتاب ها، مقالات و جزوه های خارجی و داخلی تاریخ، دست نوشته های خود اوست. با این حال، وقتی كه دانشجویان در برابر این همه آگاهی وی كم می آورند، هنگامی كه از ندانستن عرق به پیشانی و لكنت به زبانشان می افتد، رفتار متین و طبع بلند استاد، داروی دردشان می گردد. شیوه اش پرورش اندیشه ی دانشجویان است و همكاری و مدارا با استادان. از آن ها كه بیشتر می دانند می آموزد تا به آن ها كه كمتر می دانند بیاموزد. آن طور رفتار می كند كه انگار وی هم در دانشوری هم سنگ همگان است. فخر فروشی نمی كند و پرسش ها را آن گونه پاسخ می دهد كه از ندانستنش شرمگین نباشند و از این روست كه شكیبایی و فروتنی استاد، حسی از آرامش و احترام در وجود همگان زنده می كند. در مسیر رشد علمی سد راه كسی نیست و می كوشد رهگشای دیگران باشد. در واقع او «می گوید» تا آگاهی بیافریند نه ندانستن ها را بنمایاند. وی معلمی است به معنای حقیقی واژه ی معلم كه زمان را می فهمد، مكان را در می یابد و انسان را می شناسد. دانش و فرهنگ را درمی آمیزد تا اندیشه ی دیگران را بپرواند نه خویش را اندیشمند نشان دهد.
براستی توصیف شخصیت برجسته ی این مرد فرهنگ و دانش، بسی دشوار است و از این روست كه اگر بخواهی چیرگی ایشان را بر دایره دانش و فرهنگ بسنجی، باید چند صباحی میزبان وجودش باشی و یا نوشته هایش را با چشم دل بخوانی تا دریابی كه قلمش روان و پرتوان، زبانش رسا و پربار و نگاهش ژرف و سرشار از دانایی است. شاهد این مدعا خیزش موجی از آگاهی است كه در كتاب¬ها و مقالات و سخنرانی های وی هویداست.
بله استاد دكتر عبدالرسول خیراندیش همچون نام عزیزش «رسولِ پرورش اندیشه های نیك» و سرشت پاك برای خوب زیستن دیگران است. هرچند كه وی هیچگاه نپذیرفت كه جزو «چهره های ماندگار»ش بدانند اما از ماندگارترین چهره هایی است كه در یاد خیلی ها جاوید خواهد ماند.
6045


1397/01/14
13:56:32
5.0 / 5
4530
تگهای خبر: دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر