سفارش بطحائی به مدیران برای اداره مدارس

سفارش بطحائی به مدیران برای اداره مدارس به گزارش كنكور هنر وزیرآموزش وپرورش اظهار داشت: مدیر مدرسه مانند خلبانی است كه باید تشخیص پرواز هواپیما را بدهد و هركسی دستور دهد نباید گوش كند چراكه مسئولیت با وی است و شرایط مدرسه، كلاس و دانش آموزان را می شناسند و ما فقط پشتیبان مدرسه هستیم.


به گزارش كنكور هنر به نقل از ایسنا، نخستین همایش تبیین و ترویج برنامه ویژه مدرسه بامداد امروز در باشگاه فرهنگیان با حضور معاونان پژوهش آموزش وپرورش استان های كشور برگزار گردید.
سیدمحمد بطحایی بااشاره به اهمیت مبحث همایش، اظهار نمود: مهم ترین آفت یك سازمان كه منجر به نابودی آن می شود عدم تطابق سازمان با نیازهایش است بنابراین باید نیازهای روز را شناخته و انطباق با نیازها را انجام دهیم.
بطحایی با اشاره به مباحث نظریه سازمانی خاطرنشان كرد: سازمان های زیادی به علت عدم توجه به نیازهایشان از بین رفته اند هرچند كه از بزرگ ترین سازمان های زمان خود بودند.
وزیر آموزش وپرورش در ادامه اظهار داشت: این مورد آن قدر مهم می باشد كه صاحب نظران علم مدیریت بخشی از مقالات و صحبت های خویش را در حوزه «تغییر» بیان كرده اند و اگر نظام آموزش وپرورش درك صحیح و واقع بینانه از تغییر نداشته باشد و با نیازهای آینده خویش را تطبیق ندهد محكوم به نابودی است.
بطحایی بابیان اینكه باید بر روی برنامه ویژه مدرسه سرمایه گذاری شود، اظهار نمود: راه تنفس آموزش وپرورش این تغییرات است. آموزش وپرورش اگر بخواهد تأثیرگذار باشد و دیده شود، باید در برنامه هایش تغییر ایجاد كند و در غیر این صورت جایگاه اجتماعی اش را از دست خواهد داد و مأموریت خودش در تأثیر مثبت در آینده كشور را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: اگر امروز دانش آموزان را به سختی به مدرسه می آوریم اما بعد از زنگ آخر با شور و نشاط از مدرسه خارج می شوند برای این است كه بخشی از برنامه درسی انطباق لازم با نیازها را نداشته است.
وزیرآموزش وپرورش در ادامه اظهار داشت: اگر تلاش زیادی در آموزش وپرورش می نماییم اما اتفاقی نمی افتاد شاید برای این است در راه درست قرار نداریم و برای رسیدن به اهداف به تدریج وقت عملیاتی كردن مطالبات است.
بطحایی با اشاره به اینكه در برنامه درس ملی چرخش هایی تاكید و سفارش شده است، تصریح كرد: باید مطالعات مدبرانه و عالمانه ای كه درگذشته انجام شده است را به سمت عملیاتی كردن ببریم و با عنایت به برنامه درسی و شش چرخشی كه در آن آمده است آموزش وپرورش باید از نظام كاملاً متمركز به سمتی حركت نماید كه مشاركت همه اركان را در بربگیرد.
وی یكپارچه شدن برنامه های آموزشی و پرورشی را شروع بسیار مناسبی دانست و اظهار داشت: این یكپارچه سازی آغاز چرخش تحولات در برنامه درس ملی است و باید به مدرسه محوری ایمان بیاوریم كه راه نجات آموزش وپرورش است.
وزیر آموزش وپرورش بابیان اینكه دریكی از استان ها هزار بخشنامه به مدارس ارسال شده است، تاكید كرد: نمی توانیم از بالا به پایین دستور بدهیم و مدارس تنها اجراكننده باشند، نباید مدرسه را موجودی كر و گنگ فرض نماییم و همه مسیرهای تصمیم گیری را به روی آن ببندیم؛ مدرسه باید روی پای خودش بایستد و از ابتكار و خلاقیت استفاده نماید.
وی تاكید كرد: بخشنامه ها فقط با امضای وزیر و مدیركل استان می تواند به مدرسه برود و به مدارس هم ابلاغ گردیده است؛ مدرسه باید تصمیم بگیرد چراكه مدرسه موجود زنده و مستقل است و می تواند نیازمندی هایش را فراهم آورد البته به شرطی كه به مدرسه اجازه داده شود.
بطحایی بیان كرد: مدیر مدرسه مانند خلبانی است كه باید تشخیص پرواز هواپیما را بدهد و هركسی دستور دهد نباید گوش كند چراكه مسئولیت با وی است و شرایط مدرسه، كلاس و دانش آموزان را می شناسند و ما فقط پشتیبان مدرسه هستیم.
وزیر آموزش وپرورش در برنامه بوم مهم ترین عامل موفقیت مدرسه را مدیران دانست و اظهار داشت: همه نكات را مستقیم با مدیران مدارس در بین بگذارید و روحیه آنان را تقویت كنید تا مدیر مدرسه رویكرد مدرسه محوری را بشناسد.
وی ادامه داد: گاهی در بازدید دو مدرسه هم جوار كه در یك شرایط فرهنگی و اقتصادی قرار دارند، می بینیم مدرسه ای كه مدیر كاربلد، دلسوز و فهیم دارد با مدرسه ای كه مدیر ناامید و كار نابلد دارد كاملاً مشخص است.
به گزارش مركز امور هماهنگی، ارتباطات و حوزه وزارتی آموزش وپرورش، بطحایی تاكید كرد: در گام اول بر نظارت، تشویق و تقدیر مدیر مدرسه سرمایه گذاری كنید و كلید عبور از همه موانع مدیر مدرسه است كه باید كاربلد، امیدوار، متكی و خلاق باشد و ظرفیت ها را بشناسد، در آن صورت است كه می تواند خیلی از مشكلات را حل كند.
وی به بازدید از دو مدرسه مجری برنامه بوم در استان البرز اشاره و خاطرنشان كرد: از دو مدرسه مجری برنامه بوم بازدید كردیم كه باز هم مشخص شد كلید این موفقیت ها دست مدیر مدرسه است.




1397/12/19
22:45:33
5.0 / 5
4765
تگهای خبر: اجرا , پژوهش , كلاس , همایش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر