راه اندازی لابراتوار میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران

راه اندازی لابراتوار میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران کنکور هنر: بخش میکروفیلوئیدیک لابراتوار جامع دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور سرپرست این دانشگاه، معاون تحقیقات و فناوری و مسئولین لابراتوار جامع معاونت رسماً به بهره برداری رسید.



به گزارش کنکور هنر به نقل از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، چهارشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۳ لابراتوار میکروفیلوئیدیک واقع در دانشکده پزشکی دانشگاه ایران با حضور توکلی سرپرست این دانشگاه راه اندازی شد.
توکلی در جریان بازدید از لابراتوار جامع دانشگاه، به کاربرد مهم تجهیزات میکروسیالی اشاره نمود و اظهار داشت: امیدواریم بزودی تیمی از مسئولین و محققان لابراتوار در کنار تیمی از جراحان در قسمت های تشخیص و درمان سرطان قرار گرفته و با استفاده از چیپ های طراحی شده به راهکاری برای تشخیص زودهنگام تومورهای سرطانی برسند تا از اعمال جراحی مکرر بر روی بیماران مشکوک جلوگیری شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران استفاده از این ابزارها را در صرفه جویی در وقت و هزینه درمان بیماران بسیار موثر دانست.
در ادامه رضا فلک معاون تحقیقات دانشگاه هم در مراسم رونمایی از امکانات این لابراتوار اظهار داشت: پروژه راه اندازی این لابراتوار با خرید بعضی از دستگاههای آن از سال ۱۳۹۹ به همت مسئولین وقت لابراتوار جامع و معاونت تحقیقات و فناوری شروع شده و از سال ۱۴۰۰ به تجهیز اتاق مربوطه و جمع آوری ملزومات لازم اقدام شد و از خردادماه سال جاری هم این لابراتوار به بهره برداری آزمایشی رسیده و از امروز آماده خدمات رسانی به محققان، استادان و دانشجویان علاقمند به حوزه های پژوهشی است.
وی اظهار امیدواری کرد که این دستگاه ها در کنار استفاده محققین برای پژوهش های علمی در اقدامات تشخیصی و درمانی در بیمارستان ها هم مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه لیلا موسوی زاده رئیس لابراتوار جامع دانشگاه، درمورد تجهیزات این لابراتوار اضافه کرد: هم اکنون این تجهیزات تنها در تعداد کمی از دانشگاه های کشور و شرکت ها وجود داشته و جزء تکنولوژی های برتر روز دنیا به حساب می آید که به لطف حمایت مسئولین ما از الان منتظر حضور محققان بوده و به تناسب، کارگاه های آموزشی مورد نیاز جهت استفاده از دستگاه ها برای علاقه مندان را هم برگزار خواهیم کرد.
همچنین ندا سری گردافشاری مسئول لابراتوار میکروفلوئیدیک هم در جریان بازدید سرپرست دانشگاه، ضمن اشاره به توجه ویژه جامعه محققان دنیای علم، به عملکرد فوق العاده این دستگاه اظهار داشت: با استفاده از این فناوری امکانات یک لابراتوار را در درون یک چیپ در دسترس داشته و یا قسمتی از عملکرد یک عضو/بافت موجود زنده را به شکل چیپ مورد آزمایش های مختلف قرار دهیم. امید است در آینده، ابزارهای میکروسیالی جایگزین دستگاههای حجیم تشخیصی و درمانی شوند، چونکه این ابزارها با حداقل نمونه و بدون احتیاج به فضای فیزیکی قابل توجه، با سرعت و دقت بالاتر از دستگاههای تخصصی حال حاضر نتایج را به دست آورده و تحلیل خواهند کرد به صورتی که حتی احتیاج به حضور کاربر متخصص برای کاربری این ابزار را کاهش خواهد داد. بعنوان مثال با در دست داشتن «ارگانوچیپ ها» در مطالعات زیست شناسی، نتایج به دست آمده بسیار به نتایج واقعی برگرفته از موجود زنده نزدیک بوده و بر همین مبنا پیشبینی می شود در آینده نزدیک و به موازات بلوغ این سیستم ها در لابراتوار ها، از آزمون های مکرر بر روی حیوانات آزمایشگاهی بی نیاز شویم.
در پایان مقرر شد از زحمات دکتر صالحی مقدم که در راه اندازی این لابراتوار همکاری موثری داشتند، تقدیر به عمل آید. قابل ذکر است که میکروفلوئیدیک یکی از بخش های بین رشته ای سامانه های میکروالکترومکانیکی است که حاصل پیوند مهندسی الکترونیک، زیست شناسی، فیزیک، شیمی و مکانیک است. تراشه های ریز سیالات (میکروفلوییدیک) اغلب با استفاده از فرآیندهای صنعت مدار مجتمع ساخته خواهد شد. این فرآیندها امکان ایجاد ساختارهای دقیق و پیچیده را بر روی تراشه ها خواهد داد.


منبع:

1403/09/07
19:42:24
5.0 / 5
109
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , تخصص , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر