روایتی از آزادی بیان، سانسورها و توقیف ها در روز شمار تاریخ مطبوعات ایران

روایتی از آزادی بیان، سانسورها و توقیف ها در روز شمار تاریخ مطبوعات ایران کنکور هنر: کتاب «روز شمار تاریخ مطبوعات ایران» تالیفی است از الهه اردلانی است که حاصل 14 سال کار تحقیقی در حوزه تاریخ مطبوعات بوده است. این پژوهشگر معتقد می باشد روایتی از آزادی بیان، سانسورها و توقیف ها در فضای فرهنگی حاکم بر جامعه را بازگو کرده است. همین طور بررسی منابع دقیق و موثق از اطلاعات به عنوان یک راه حل برای مقابله با اخبار جعلی در زمینه تاریخ مطبوعات ایران از معیارهای نگارش این کتاب بوده است.


الهه اردلانی ـ نویسنده کتاب روز شمار تاریخ مطبوعات ایران ـ در گفت و گویی با ایسنا درباره ی دلیل انتخاب موضوع تاریخ مطبوعات و تحقیق در قبال روز شمار آن اظهار داشت: همانطور که می دانید مطبوعات، بازگو کننده اوضاع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی یک جامعه در دوره های مختلف بوده و منبعی برای تحیل افکار عمومی، تحلیل تاریخ و جامعه شناختی به حساب می آیند و من باتوجه به علاقه ای که داشتم در این مورد تحقیق کردم و از آثار با ارزش آقای سید فرید قاسمی حافظه مطبوعات ایران به عنوان منابع اولیه استفاده کردم، در حقیقت کتاب روز شمار تاریخ مطبوعات ایران هنری است برای اطلاع رسانی وقایع و رویدادهای مطبوعاتی در دورهای مختلف.

اردلانی که کتاب روز شمار تاریخ مطبوعات ایران ثمره ۱۴ سال کار و تحقیق او دراین زمینه بوده است در معیارهای نگارش این کتاب عنوان کرده که بررسی منابع دقیق و موثق از اطلاعات به عنوان یک راه حل برای مقابله با اخبار جعلی در زمینه تاریخ مطبوعات ایران از معیارهای او بوده است.
وی درباره ی این کتاب تصریح کرد: در این کتاب که بصورت اولویت زمانی برمبنای چهار فصل سال است، فضای فرهنگی حاکم بر جامعه در سالهای مختلف از نظر رسانه ای، آزادی بیان، سانسورها، توقیف ها، انتشارات و موارد دیگر به چشم می خورد.
اردلانی از دشواری های نگارش این کتاب گفت و توضیح داد: حجم زیاد اطلاعات و بررسی دقیق آنها با مراجعه به منابع موثق با نبود امکانات در فضای مجازی، دسترسی نداشتن به منابع قدیمی تر در آرشیوها، طبقه بندی زمانی، تبدیل تاریخ از میلادی و قمری به شمسی در خط به خط این کتاب در ۱۴ سال تحقیق مداوم از سختی های این کار بود که منجر به لطمه جدی به دو چشم و عمل جراحی آن شد ولی لذت برای رسیدن به هدف، من را از ادامه راه منصرف نکرد و به عنوان یک فعال در عرصه مطبوعات پاسداری و متعهد بودن و حفظ امانت داری در انتقال مطالب از منابع موثق که از اصول اخلاقی در این کار بود را رعایت کردم.
وی درباره ی ی اهداف خود از نگارش این کتاب نیز اظهار داشت: با توجه به این که در قدیم مطبوعات به منزله ابزاری قدرتمند که با مخاطب برای انتقال محتوا ارتباط برقرار می کرد به عنوان مهم ترین و غنی ترین رسانه به حساب می آمد، پس من نیز با هدف ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه تاریخ مطبوعات ایران و افزایش سواد رسانه ای دراین زمینه این کتاب را به رشته تحریر در آوردم.
این پژوهشگر درباره ی ی پیشنهادش جهت بررسی بهتر منابع و ماندگاری آن این چنین اظهار داشت: حمایت و همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خانه مطبوعات استانها در بروزرسانی اطلاعات، آمار و اسناد تاریخی مطبوعات ایران با بهره گیری از تکنولوژی های جدید دیجتالی در عرصه رسانه برای تبدیل به تصویر، متن، نمودار و غیره بدون دستکاری، سانسور، و ویرایش محتوا، جهت انتقال به نسل پژوهشگر و علاقمند و دانشجویان رشته ارتباطات.
او در آخر به اصل پایبند بودن نویسندگان و پژوهشگران به اصل وفاداری در انتقال مطالب از منابع موثق در تاریخ مطبوعات ایران و مخوش نشدن نشر حقایق دراین زمینه اصرار کرد.




منبع:

1401/09/25
13:22:47
5.0 / 5
578
تگهای خبر: پژوهش , تصویر , تكنولوژی , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر