سینمای ۹۹ از نگاه سینماگران-۶؛

فرهنگ و هنر در كشور نیازمند یكپارچگی است

فرهنگ و هنر در كشور نیازمند یكپارچگی است به گزارش كنكور هنر دبیر شورایعالی تهیه كنندگان اعتقاد دارد جدی ترین مشكل فعالیتهای فرهنگی و هنری در كشور، تشتت فكری موجود در نهادها و ارگان های متولی است كه بودجه فرهنگی می گیرند اما خروجی مشخصی ندارند.



سید غلامرضا موسوی تهیه كننده باسابقه سینما و دبیر شورایعالی تهیه كنندگان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مهمترین معضل سینمای ایران در آستانه سال ۹۹ با اشاره به اینكه بیشتر از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی می گذرد و ما در مسائل فرهنگی همچنان گرفتار یك تشتت فكری هستیم اظهار داشت: سازمان های گوناگونی مدعی انجام كار فرهنگی هستند اما هر كدام از این نهادها به دنبال نواختن ساز خودشان هستند.
وی اضافه كرد: برپایه قانون، خیلی از مراكز، از دولت بودجه ای را برای انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری می گیرند اما هیچ كدام از این نهادها به صورت یكپارچه عمل نمی كنند و همین مسئله مشكلاتی را به وجود آورده است.
این تهیه كننده سینما افزود: در راس این نهادها بی گمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد كه مجلس شورای اسلامی بر فعالیت آن نظارت می كند، اما روی فعالیت بقیه مراكز فرهنگی هیچ نظارتی وجود ندارد.
وی تصریح كرد: همیشه فكر می كردم اگر همه كارها را تعطیل می كردیم و همه سازمان ها و موسسه های فرهنگی و هنری می دانستند كه هماهنگ باهم باید برای یك كار فرهنگی و هنر عمل كنند، قاعدتا پس از ۴۰ سال، تا این اندازه گرفتار تشتت فرهنگی نبودیم و بعد باید حتما نتایج بسیار خوبی می گرفتیم، چون كه انقلاب اسلامی ما یك انقلاب فرهنگی بود.
تهیه كننده «خشكسالی و دروغ» اظهار داشت: امروز چند صد مركز فرهنگی متفاوت در كشور داریم كه همه از بودجه های عمومی برای فعالیتهای خود استفاده می نمایند اما هیچكدام از این مراكز و نهادها خویش را موظف نمی دانند كه در حوزه فرهنگ و هنر در یك مسیر مشخص و واحد قدم بردارند. شاید در این حوزه باید شورایعالی انقلاب فرهنگی ورود پیدا كرده و فكری برای این تشتت فرهنگی كند.
وی افزود: در چنین شرایطی شاهد این هستیم كه در حوزه فرهنگ و هنر كم كاری شده است. این موسسات هر كدام با زدن ساز جداگانه خویش را توجیه می كنند، حتی برای توجیه كار خود فعالیت دیگر نهادها را نفی می كنند و هیچ كار مثبتی انجام نمی دهند.
تهیه كننده «قصیده گاو سفید» تصریح كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی كه فعالیت آن از راه مجلس شورای اسلامی رصد می شود و سازمان صدا و سیما همچون متولیان فرهنگ و هنر در كشور می باشند كه در بعضی از موارد هماهنگی های لازم را با یكدیگر ندارند و در كنار آن دیگر نهادها هم با این متولیان هماهنگی ندارند.
وی افزود: اگر یكپارچگی و هماهنگی در فعالیتهای فرهنگی و هنری نداشته باشیم، بی گمان این شرایط ادامه دارد و بودجه ای كه برای فرهنگ و هنر در نظر گرفته شده است، هدر می رود و مراكز فرهنگی هم همچنان كار خویش را می كنند.
دبیر شورایعالی تهیه كنندگان توضیح داد: دلیل ندارد كه این نهادها بودجه فرهنگی دریافت نمایند اما هم گام با مجلس شورای اسلامی، دولت و شورای انقلاب فرهنگی و سیاست هایی كه تبیین می شود پیش نروند.
موسوی در انتها اظهار داشت: یكی دیگر از مسائلی كه می توان درباره شرایط سینماها در سال ۹۹ به آن اشاره نمود، تعیین قیمت بلیت سینماها است، معتقدم دولت باید در این حوزه ورود پیدا كند و قیمت مناسبی را از نظر تهیه كننده و سینمادار در نظر بگیرند، دولت باید بخشی از هزینه بلیت را خود برعهده بگیرد، نه اینكه تا در بودجه مالیات بر ارزش افزوده توسط دولت كم شود و همه انتظار داشته باشند كه بهای بلیت سینما كم شود.

1399/01/06
21:33:17
5.0 / 5
3636
تگهای خبر: ساز , سینما , هزینه , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر