در برنامه پرسشگر مطرح شد

۱۴ تا ۱۵ سالگی سن مصرف تفننی سیگار، آغاز ۵۰ درصد اختلالات روانی از سنین زیر ۱۴ سال

۱۴ تا ۱۵ سالگی سن مصرف تفننی سیگار، آغاز ۵۰ درصد اختلالات روانی از سنین زیر ۱۴ سال به گزارش كنكور هنر معاون اجتماعی سازمان بهزیستی كشور با اشاره به اینكه درس سواد رسانه ای در پایه دهم تدریس می شود ولی خوب است كه چنین آموزش هایی از سنین پایین تر آغاز شود اظهار نمود: شمار مشاوران مدارس هم باید افزایش یابد. ما در ائتلاف نماد، تربیت افراد چندظرفیته و ایده مددكار مدرسه را مطرح كردیم.


به گزارش كنكور هنر به نقل از ایسنا، حبیب الله مسعودی فرید، درباره صدمه های اجتماعی در جمعیت دانش آموزی اظهار داشت: جای اقدامات پیشگیرانه برای كودكان و نوجوانان خالی است. فراگیری مهارت های اجتماعی و سبك زندگی ایرانی اسلامی بگونه ای كه منجر به تغییر رفتار شود بسیار مهم می باشد.

وی با اشاره به وضعیت نامطلوب صدمه های اجتماعی اظهار داشت: ۵۰ درصد اختلالات روانی در سنین زیر ۱۴ سالگی شروع می شوند، ولی مطالعات شیوع شناسی ما سنین بالای ۱۵ سال را در نظر دارد. اگر طرح نماد (نظام مراقب اجتماعی دانش آموزان) فراگیر شود می تواند در این زمینه كمك كننده باشد.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینكه درس سواد رسانه ای در پایه دهم تدریس می شود ولی خوب است كه چنین آموزش هایی از سنین پایین تر آغاز شود اظهار نمود: شمار مشاوران مدارس هم باید افزایش یابد. ما در ائتلاف نماد، تربیت افراد چندظرفیته و ایده مددكار مدرسه را مطرح كردیم.

مسعودی فرید با اشاره به اینكه هشت درصد گزارشات اورژانس اجتماعی مربوط به كودك آزاری است اظهار داشت: باید بیشترین نیرو و توان را در حوزه پیشگیری قرار دهیم. آموزش و پرورش و مدرسه جایی است كه به ۹۵ درصد بچه ها در آنجا دسترسی داریم و فرصتی است كه همه دستگاه ها باید از آن استفاده و به آموزش و پرورش در جهت رویكردهای پیشگیرانه كمك كنند.

وی در پاسخ به اینكه آیا وضعیت صدمه های اجتماعی در كشور نگران كننده است؟ اظهار داشت: بله بطور قطع همچنین است. بعنوان مثال فردی كه دست به خودكشی می زند ازمدت ها قبل علائمی چون افسردگی و اضطراب داشته و یا اعتیاد همچنین است. ما باید نشانگان صدمه ها را رصد نماییم. مثلا اگر ۱۵ عامل خطر اعتیاد داریم كه در سن دانش آموزی در حال افزایش می باشد باید هوشیار بشویم. در ائتلاف نماد همه دستگاه های ذیربط عضو هستند و می توان با نگاه ارتقایی پیش از بروز صدمه مداخلات لازم را داشته باشیم.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به كمبود قابل توجه مشاور و مربی بهداشتی در مدارس عنوان كرد: معتقدم آموزش و پرورش راهبردی ترین وزارتخانه است. باید مجوز نیروی مشاور برای آموزش و پرورش صادر شود. ما حالا ۳۵۸ مركز اورژانس اجتماعی در تمام شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر داریم كه همه آنها روانشناس و مددكار دارند. ۴۵۰۰ مددكار، روانشناس و مشاور حقوقی و بیشتر از ۲۰۰۰ مركز مشاوره داریم. خط ۱۴۸۰ خط مشاوره تلفنی و خط ۱۲۳ هم برای اورژانس اجتماعی است. این مراكز طبق پروتكل نماد با آموزش و پرورش متصل اند و اگر دانش آموزی نیازمند مداخله باشد پیگیری ها انجام می شود.
به گزارش كنكور هنر به نقل از ایسنا، سردار ابراهیم كریمی، جانشین معاونت اجتماعی ناجا هم با اشاره به اینكه از نگاه پلیس اگر صدمه های اجتماعی توسط دستگاه های مربوط كنترل نشود سرریز آن به كارهای سلبی و پلیسی می رسد كه چندان هم خوشایند نیست اظهار داشت: صدمه های اجتماعی در شهرها و استان ها و مقاطع تحصیلی مختلف، متفاوت هستند اما آنچه مسلم است این است كه در آموزش و پرورش باید بیشتر به آموزش مهارت های اجتماعی و زندگی پرداخته شود.

وی اضافه كرد: سن اعتیاد دارد مقداری پایین می آید. سن مصرف تفننی سیگار ۱۴ تا ۱۵ سالگی است اما اگر اعتیاد باشد به ۱۷ تا ۱۸ سال هم می رسد. باوجود اقدامات و تلاش های صورت گرفته هنوز به نقطه درست و مطمئن نرسیده ایم و گاها دانش آموزانی دستگیر می شوند كه خطرناك هستند.

كریمی با اشاره به اینكه اعتیاد، مشكلات دوستیابی و همباشی ها، همچون صدمه های اجتماعی در سنین نوجوانی و جوانی هستند اظهار داشت: مباحثی چون آموزش دینی و نهادینه سازی رفتارهایی در دانش آموزان بعنوان كنشگران اجتماعی مطلوب هنوز جای كار دارد. سنین آموزش برخی مباحث در مقاطع مختلف نیازمند بازبینی است و برنامه های طراحی شده باید به اجتماع نزدیكتر باشد. فضای مجازی هم هست. جوانان ما باید شناخت جامعی پیدا كنند تا كمتر صدمه ببینند. لازم است تولید محتوا در آموزش و پرورش در این حیطه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

جانشین معاون اجتماعی ناجا درباره رشد صدمه های اجتماعی در جامعه دانش آموزی هم اظهار داشت: صدمه ها رشد دارد اما به نسبت جامعه نیست و كنترل شده تر است. این رشد، آهسته است نه آنقدر شدید كه وضعیت اضطراری را رقم بزند. البته وضعیت خطرناك می باشد چونكه انتظار نداریم كودكان و نوجوانان در این حوزه وارد شوند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص وجود آمارهایی درباره مصرف سیگار در حدود ۴۸ درصد پسرها در تهران اظهار داشت: این آمار كاملا اشتباه است. این آمار یعنی اینكه از هر دو دانش آموز باید یكی سیگاری باشد، در حالیكه ما چنین آماری را نمی بینیم. به نظر می آید مصرف سیگار باید در سطح خیلی پایینتری باشد.

كریمی درباره وضعیت مشاور در مدارس هم اظهار داشت: همه ۱۴ میلیون نیازمند مشاور نیستند و باید پیشگیری و آموزش صورت گیرد تا فرد نیازمند مشاور نشود. برنامه های مشتركی با آموزش و پرورش داریم. ۴۰۰۰ مربی فعال آموزش همگانی روی مباحث پیشگیرانه كار می كنند و بخش عمده ای از آنها در آموزش و پرورش و مدارس هم فعالیت می نمایند. تلاش می نماییم اجازه ندهیم یك صدمه به جرم و مراحل بعدی برسد.

وی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با اشاره به اینكه حدودا به همه مدارس در موضوعات مختلف سر می زنیم اظهار داشت: مربیان در استان ها توزیع شدند و بر مبنای برنامه به آموزش و پرورش رجوع می كنند. شش مبحث را استخراج كردیم كه یكی از آنها نزاع و درگیری است. واحدهای آموزش همگانی وظیفه سركشی به مدارس دارند. بر مبنای تفاهم نامه همكاری با آموزش و پرورش، عمل می نماییم.




1398/06/10
13:33:59
5.0 / 5
4221
تگهای خبر: تحصیل , تلویزیون , دستگاه , ساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر