وضعیت آسیب های اجتماعی در جمعیت دانش آموزی تشریح شد

۳۰ درصد دانش آموزان در معرض صدمه های روانی و اجتماعی، یك درصد نیازمند خدمات اورژانسی

۳۰ درصد دانش آموزان در معرض صدمه های روانی و اجتماعی، یك درصد نیازمند خدمات اورژانسی كنكور هنر: معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری آزمون غربالگری سلامت روانی و اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه اول اظهار داشت: طبق تحلیل های به دست آمده از این آزمون، حدود یك درصد دانش آموزان نیازمند درمان و در معرض شدید صدمه های روانی و اجتماعی قرار دارند. همینطور ۳۰ درصد دانش آموزان به شدت احتیاج به توانمندسازی دارند و در معرض صدمه های اجتماعی قرار گرفته اند.


به گزارش كنكور هنر به نقل از ایسنا، علیرضا كاظمی با اشاره به وضعیت صدمه های اجتماعی در جمعیت دانش آموزی اظهار نمود: صدمه های اجتماعی جزو اولویت های نظام است و در آموزش و پرورش هم از دغدغه های مهم به حساب می آید.
وی ادامه داد: طی دو سه سال قبل در آموزش و پرورش اطلس صدمه های اجتماعی از سطح استان تا مدرسه تهیه شده و تمام برنامه های ما مبتنی بر این اطلس طرح ریزی و اجرا می شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری آزمون غربالگری سلامت روانی و اجتماعی دانش آموزان اظهار داشت: این آزمون برای سه میلیون دانش آموز دوره متوسطه اول برگزار و دانش آموزان در چهار حیطه مورد سنجیده قرار گرفتند. صدمه های روانشناختی، ابعاد مثبت روانشناختی، مسائل خانواده و مدرسه، كیفیت زندگی و حیطه حمایتی در عرصه اجتماعی در چارچوب ۲۴ شاخص و در پنج محور مورد ارزیابی قرار گرفت.
كاظمی افزود: طبق تحلیل های به دست آمده از این آزمون، حدود یك درصد دانش آموزان نیازمند درمان و در معرض شدید صدمه های روانی و اجتماعی قرار دارند. همینطور ۳۰ درصد دانش آموزان به شدت احتیاج به توانمندسازی دارند و در معرض صدمه های اجتماعی قرار گرفته اند. آمار سامانه غربالگری ائتلاف نماد (نظام مراقبت در مقابل صدمه های اجتماعی دانش آموزان) هم همین نتایج را نشان داده است كه یك درصد دانش آموزان نیازمند خدمات اورژانسی از جانب دستگاهای ائتلاف نماد هستند. مثلا آنها كه در معرض خودكشی یا مصرف مواد قرار گرفته اند باید مداخلات را سریعا دریافت نمایند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به مصادیق صدمه های اجتماعی هم اشاره نمود و اظهار داشت: صدمه ها را به دو دسته تقسیم كنیم؛ یك بخش اعتیاد و مواد مخدر است و دسته دوم شامل صدمه های اجتماعی و روانی چون افسردگی، اضطراب، خشم، پرخاشگری، فرار از مدرسه و خانه، انحرافات اخلاقی و اباهه گری اخلاقی می شود.
وی با اشاره به اینكه گزارش ها از آن حكایت می كند كه رشد صدمه های اجتماعی نسبت به رشد جمعیت فزاینده تر است عنوان كرد: سیاست اول كنترل و بعد شناسایی و درمان است. البته باید توامان رویكرد پیشگیرانه و توانمندسازی را هم داشته باشیم.
كاظمی درباره برخی آمارهای مطرح شده در جامعه پیرامون صدمه های اجتماعی اظهار داشت: گاهی اوقات ادراك ذهنی كاذبی ایجاد می شود، ضمن اینكه صدمه های اجتماعی برای ما حائز اهمیت می باشد اما نباید آمار را بگونه ای جلوه دهیم كه سبب یاس و بی اعتمادی بشود.
وی با تاكید بر اینكه آموزش و پرورش نیازمند نیروی انسانی متخصص بخصوص در زمینه مشاور است اظهار داشت: لازم است دستگاه هایی چون سازمان برنامه و سازمان امور استخدامی كه فضای جذب نیرو را فراهم می كنند به ما كمك كنند. با ۱۲ هزار نیروی مشاور تحصیلی و اجتماعی حدود ۱۴ میلیون دانش آموز را پوشش می دهیم، در حالیكه بر مبنای استانداردها نیازمند ۴۰ هزار نیروی مشاور هستیم. البته مدلهای جایگزینی نظیر توانمندسازی خود معلمان را هم امتحان كرده ایم، ولی طبیعتا نمی توانند كار نیروی متخصص را انجام دهند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه كرد: در همه بخش های آموزش و پرورش مشكل كمبود نیروی انسانی وجود دارد. نیازمند ساماندهی كامل نیروی انسانی و ایجاد توازن در رشته و مناطق جغرافیایی مختلف هستیم. آزمون سلامت روانی برای تمام مدارس و دانش آموزان و در یك مرحله نیازمند ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است و اگر بخواهیم دومرتبه برای سنجش اثربخشی برنامه ها، غربالگری را اجراكنیم ۴۰ میلیارد تومان می شود كه با عنایت به بودجه ای كه داریم رقم قابل توجهی می شود.
كاظمی با اشاره به اینكه سال آینده توسعه خدمات نماد را مدنظر داریم اظهار داشت: در فاز سوم طرح نماد، یك میلیون دانش آموز را در ۶۵۰۰ مدرسه تحت پوشش قرار دادیم. می خواهیم سال تحصیلی جدید ۱۴ میلیون دانش آموز را با استفاده از ظرفیت هسته های مشاوره تحت پوشش ببریم. همه هسته ها را به سامانه نماد متصل خواهیم كرد و آن دانش آموزان كه در معرض صدمه هستند به هسته ها ارجاع داده و در این راه از ظرفیت دستگاه های دیگر عضو نماد هم استفاده خواهیم كرد.
وی با اشاره به اینكه با ناجا در حوزه كاهش صدمه ها تفاهم نامه ای داریم افزود: طرح جدیدی هم با ستاد مبارزه با مواد مخدر داریم كه با ایده سردار مومنی شكل گرفته كه تشكیل كانون یاریگران زندگی به همت تشكل های دانش آموزی است. سال آینده را با ۲۰ برنامه جدید آغاز می نماییم.
وی در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره بودجه طرح نماد هم اظهار داشت: عددی كه روی كاغذ است مناسب می باشد اما همه آن محقق نمی گردد. بودجه نماد ۱۴۰ میلیارد تومان است كه شاید كمتر از ۳۰ میلیارد آن محقق شده است.




منبع:

1398/06/09
19:26:49
5.0 / 5
4309
تگهای خبر: اجرا , تحصیل , تلویزیون , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر