فضاهای آموزشی بجنورد كه در اختیار دیگران است
كنكور هنر: بجنورد- اداره كل آموزش و پرورش خراسان شمالی در حالی با كمبود فضای آموزشی رو به رو است كه بخشی از این فضاها در اختیار سایر نهادها قرار داده شده و تابحال به این اداره بازپس داده نشده است.
به گزارش كنكور هنر به نقل از ایرنا، مسئولان آموزش و پرورش خراسان شمالی می گویند: شهر بجنورد بشدت با مشكل كمبود فضای آموزشی گریبانگیر بوده و دست به دامان خیران شده است اما فضاهایی كه از چند سال قبل در اختیار نهادهایی چون دانشكده دارالفنون قرار گرفته، بازپس داده نمی گردد.
همین چند وقت پیش بود كه این مورد در نشست شورای آموزش و پرورش استان مطرح و در آن بر مذاكره برای بازگرداندن این فضا تاكید گردید.
* دانشكده دارالفنون باید مراكز آموزشی بجنورد را تخلیه كند
استاندار خراسان شمالی در نشست شورای آموزش و پرورش استان اظهار داشت: با عنایت به نیاز شدید آموزش و پرورش بجنورد به فضای آموزشی، دانشكده دارالفنون باید ساختمان های آموزشی این اداره را تخلیه كرده و باز پس دهد.
محمدرضا خباز تصریح كرد: اكنون دانشكده دارالفنون و دانشگاه كوثر فضای آموزشی آموزش و پرورش بجنورد را در اختیار گرفته اند اما این اداره خود با مشكل تامین فضا روبه رو است.
* بازگرداندن 3 فضای آموزشی بجنورد
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی هم با تاكید بر ضرورت بازگرداندن ساختمان های آموزش و پرورش بجنورد، اظهار داشت: زمانی كه این فضاهای آموزشی به دارالفنون واگذار شد، این دانشكده زیر نظر آموزش و پرورش بود اما وقتی این مركز آموزش عالی به وزارت علوم پیوست، امكانات و فضاهای خویش را بازپس نداد.
محمود ثمینی تصریح كرد: به نظر می آید اكنون اگر درخواست بازپس گیری از مجاری قانونی پیگیری شود، دست آموزش و پرورش به جایی بند نیست و مشكل باید با مذاكره و به نوعی، كدخدامنشانه حل شود.
وی اظهار داشت: دانشگاه كوثر هم تا مهر امسال قرارداد اجاره دارد و آموزش و پرورش می تواند بعد از آخر مدت قرارداد، ساختمان خویش را بازپس بگیرد.
* كمبود شدید فضای آموزشی در بجنورد
معاون پشتیبانی آموزش و پرورش خراسان شمالی هم با اشاره به كمبود شدید فضای آموزشی در بجنورد اظهار داشت: بیشترین مشكل كمبود فضای آموزشی استان، مربوط به بجنورد، مركز استان است.
عبدالله رحیمی تصریح كرد: اكنون 13 مدرسه هیات امنایی بجنورد به صورت دو نوبته اداره می گردد كه این مغایر قانون است و 50 مدرسه در روستاهای این شهرستان هم به دلیل كمبود فضای آموزشی به صورت دو نوبته فعالیت دارند.
* دست به دامان خیران هستیم اما فضای خود در اختیار دیگران است
مدیر آموزش و پرورش بجنورد هم در این باره اظهار داشت: فضای آموزشی در شهر بجنورد بسیار كم است و در این باره دچار مشكل هستیم و غیر استاندارد بودن برخی ساختمان های مدارس هم محدودیت ها را بیشتر كرده است.
محمود اسدی با اشاره به اینكه در آموزش ابتدایی مشكل كمبود فضا بیشتر است اظهار داشت: در شهر بجنورد از 61 مدرسه 40 مدرسه بصورت 2 نوبته است و تنها 21 مدرسه تك نوبته دایر می گردد و بر این اساس 70 درصد مدارس ابتدایی شهر بجنورد 2 نوبته هستند.
وی اظهار داشت: هر چند شمار مدارس 2 نوبته در مدارس متوسطه كمتر است اما در مجموع 40 درصد از مدارس شهر بجنورد 2 نوبته دایر می گردد كه رقم بالایی است.
وی با اشاره به اینكه رویكرد آموزش و پرورش تك نوبته شدن مدارس است اظهار داشت: بخشی از مشكلات كمبود فضا در آموزش و پرورش مركز استان، ناشی از ارتقای این شهر به مركز استان است چونكه شماری از فضاهای آموزشی ما در اختیار سایر دستگاه ها قرار گرفت.
اسدی اضافه كرد: اكنون حدود 10 فضای آموزشی بجنورد در اختیار سایر دستگاه ها است و اداره كل آموزش و پرورش، آموزش و پرورش بجنورد، نوسازی مدارس، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه كوثر و دانشكده دارالفنون از فضاهای آموزشی بجنورد استفاه می كنند و این امر سبب شده فضاها كاهش پیدا كند.
وی با اشاره به اینكه دانشكده دارالفنون به شكلی از بازپس دادن فضای در اختیار گرفته، خودداری و مقاومت كرده است اظهار داشت: انتظار می رود همانگونه كه آموزش و پرورش به دستگاه های مختلف كمك كرده و الان كه نیازشان به این فضاها برطرف شده بدون دردسر به ما بازگردانند.
اسدی تصریح كرد: پیگیری و مكاتبه های زیادی برای بازگرداندن فضای دانشكده دارالفنون به آموزش و پرورش انجام شده اما تابحال به نتیجه مطلوب نرسیده است.
مدیر آموزش و پرورش بجنورد تصریح كرد: مسئولان دانشكده دارالفنون در برابر باز پس دادن فضای در اختیار گرفته شده، مقاومت كرده اند.
وی تصریح كرد: دانشكده دارالفنون با ساخت ساختمان جدید نیازی به فضای آموزش و پروش ندارد از این رو انتظار می رود این فضا بازپس داده شود.
وی اظهار داشت: آموزش و پرورش برای جبران كمبود فضای آموزشی دست نیاز به خیران دارد اما سایر دستگاه ها فضای خودمان را در باز پس نمی دهند.
مدیر آموزش و پرورش بجنورد بار دیگر از مسئولان خواست تا كمك كنند مشكل بازپس گرفتن ساختمان آموزشی از دانشكده دارالفنون كدخدامنشانه حل شود.
* ساختمان نیمی از مدارس استاندارد است
اسدی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینكه تحصیل دانش آموزان در ساختمان های غیرمستحكم یكی از دغدغه ها است اظهار داشت: اكنون نیمی از ساختمان های مدارس در این شهرستان استاندارد لازم را دارد.
وی اظهار نمود: در تلاش هستیم تا با كمك خیران و جذب اعتبارات از منابع مختلف، فضای استاندارد و ایمن برای دانش آموزان فراهم نماییم.
* بیش از 550 كلاس درس باید در شهر بجنورد تولید شود
مدیر آموزش و پرورش بجنورد قبل از این گفته بود برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید بیش از 550 كلاس درس در شهر بجنورد و روستاهای اطراف تولید شود.
اسدی تصریح كرد: البته با وجود كمبودها، فضاها در آموزشگاه ها مدیریت شده است اما برای حل مشكلات همچون دو نوبته بودن مدرسه ها باید بیش از 550 كلاس درس در مناطق مختلف بجنورد و روستاهای اطراف تولید شود.
مدیر آموزش و پرورش بجنورد اظهار داشت: اعتبار مورد نیاز برای ساخت این تعداد كلاس درس، سه هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
* تابع تصمیم كشوری هستیم
رئیس دانشكده دارالفنون بجنورد هم در این باره اظهار داشت: فضای آموزشی كه از آموزش و پرورش دریافت شده، اكنون بر مبنای قانون در اختیار ما است.
عباس خدابنده تصریح كرد: بر مبنای قانون با الحاق دانشكده فنی و حرفه ای به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمام امكانات هم به این دانشكده واگذار شده است.
وی اضافه كرد: در عین حال چون این مشكل در استان های مختلف كشور وجود دارد، مقرر است موارد با استفاده از معاونت حقوقی وزارت علوم و معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش بررسی و تصمیم گیری شود.
رئیس دانشكده دارالفنون بجنورد خاطرنشان كرد: ما تابع تصمیم مزبور هستیم اما هنوز در این باره تصمیمی گرفته نشده است.
62 هزار دانش آموز در 600 مدرسه شهرستان بجنورد در حال تحصیل هستند.
7185/ 6042
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب