مستندی كه بعد از مرگ آماده شد

مستندی كه بعد از مرگ آماده شد كنكور هنر: تهران- «محمد امین قانعی راد» با بیماری سختی دست و پنجه نرم می كرد؛ تهیه كننده ای خواست تا از زندگی ۶۳ ساله اش مستندی بسازد و ساخت، اما این مستند كه ساخت آن هفت ماه انجامید، دو ماه پس از مرگ دكتر آماده و رونمایی گردید.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، چیزی به آخر عمر استاد بزرگ جامعه شناسی ایران نمانده بود، استادی كه دغدغه اش نه تنها جامعه شناسی بلكه حتی آب، مشكلات كارخانه ها و وضعیت معیشتی مردم هم بود.
اولین كسی كه بیماری ناعلاج قانعی راد را متوجه شد، خودش بود و به «نسرین بانو» همسرش اظهار داشت كه طبق گفته دكتر تنها شش ماه زنده می ماند و از او خواست تا به كسی دراین باره چیزی نگوید. دكترش از او خواست تا برای آرامش به یوگا برود، اما او رفتن به كلاس درس، انجام تحقیق و همراه بودن با مردم و جامعه را آرامش پذیرتر از یوگا می دانست و اینها را ترجیح داد.
روزی آقای سلیمانی تهیه كننده و كارگردان سراغ دكتر قانعی راد رفت تا بتواند از ۶۳ سال زندگی او مستندی بسازد و با كمك استاد كار را آغاز كرد. قرار بر این بود زادروز استاد كار ساخت مستند 'محمد امین' تمام شود كه چنین هم شد، اما دیگر استادی نبود؛ قانعی راد دو ماه است كه در بستر خاك آرمیده است.
بعدها پزشك متخصص قانعی راد اظهار داشت كه باتوجه به بیماری اش، امید به زندگی تنها دو ماه بود، اما من با عنایت به روحیه ای كه استاد داشت گفتم شش ماه زنده می ماند و جالب تر اینكه او دو سال زنده ماند.
دكتر قانعی راد می گوید: «ما جامعه شناسان برای مردم و جامعه ایرانی كم كاری كردیم. هدف باید كمك به مردم، كاستن از رنج آنها و افزایش امید و بهره وری در جامعه باشد'.
این استاد جامعه شناسی در جای دیگر می گوید: 'از همه همكارانم دعوت می كنم تا حد امكان با مردم و نخبگان این مرز و بوم صحبت كنند خوب می دانم از گفتن با مردم هزینه دارد'.
روز چهارشنبه ۲۴ مرداد زادروز دكتر قانعی راد بود و مستند زندگی اش با حضور اساتید جامعه شناسی، خانواده استاد و برخی اعضای شورای اسلامی شهر تهران در تالار ایوان شمس رونمایی گردید. در این مراسم همینطور كتاب 'سوم شخص مفرد ' و پرتره دكتر كه توسط یكی از دانشجویانش ترسیم شده بود، رونمایی گردید.
«مرضیه سادات موسوی» عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) در این مراسم اظهار داشت: همكلاس ایشان بودم؛ یك دانشجوی متفاوت و متمایز بود.
این استاد جامعه شناسی با تاكید براینكه باید مفاهیم كاربردی و دغدغه های استاد قانعی راد را بازتعریف و بازخوانی كرد و به مفهوم توسعه از دید قانعی راد پرداخت و اظهار داشت: بحران های متعددی كه جامعه با آن مواجه می باشد و اغلب ریشه در توسعه دارد، تاكید دكتر قانعی راد بر رویكرد منابع در مقابل رویكرد موانع، ایشان را از دیگر صاحبنظران توسعه متمایز می كرد. ایشان با تاكید ابراز می كرد كه به رویكرد منابع تاكید دارند نه موانع. پیشتر كه رونمایی از كتاب 'اخلاق شعوبیه و روحیه علمی' ایشان انجام شد، این اخلاق شعوبیه همان رشد و افول علم رساله دكترای او بود كه به اخلاق شعوبیه و رویكرد منابع تبدیل می گردد.
اما پرتره استاد قانعی راد با این عنوان كه: 'او چه خواهد نوشت'، كه توسط «سینا ربیعی» دانشجوی جامعه شناسی دانشگاه تهران ترسیم شده بود با حضور خواهران و همسر استاد و همینطور «سیدحسین سراج زاده» رییس انجمن جامعه شناسی رونمایی گردید.
دكتر «علی میرزابیگی» دوست استاد قانعی راد در ادامه از خاطرات دوستی ۴۴ ساله اش با ایشان صحبت كرد و اظهار داشت: سال ۵۵ در مدرسه ای در شرق تهران باهم همكار و مدرس مدرسه بودیم و تا الان دوستی ما ادامه داشت.
وی افزود: فساد و مشكل اقتصادی و همینطور اضمحلال ارزشی جامعه، استاد قانعی راد را درگیر كرده و به دغدغه هایش تبدیل گشته بود.

** رویكرد شورای شهر ارتباط با نخبگان جامعه شناسی است
«ولی الله شجاع پوریان» معاون فرهنگی شهرداری تهران درباره شخصیت دكتر قانعی راد اظهار داشت: در همین مدت كم در شورای شهر دلسوزی او را در حوزه های صدمه های اجتماعی درك كردم و در جلساتی كه با این مورد برگزار می شد، همیشه شركت و بر رفع این صدمه ها تاكید داشت.
وی افزود: یكی از رویكردهای ما در دوره جدید ارتباط با نخبگان جامعه شناسی است و شورایی به همین منظور تشكیل شد كه دكتر قانعی راد در آن حضور داشت.
شجاع پوریان افزود: در شهر تهران ساخت و سازهای بزرگی صورت گرفت، اما در كنارش مباحث اجتماعی غافل ماند.
محمد امین قانعی راد ۲۴ خرداد امسال چشم از جهان فرو بست.
فراهنگ**۷۳۲۹**3009**1368


1397/05/28
00:01:14
5.0 / 5
4897
تگهای خبر: دانشجو , دانشگاه , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر