برگزیدگان جشنواره خاتم عرضه شدند

برگزیدگان جشنواره خاتم عرضه شدند کنکور هنر: هشتمین جشنواره خاتم (ویژه پیامبر رحمت (ص)) با معرفی نفرات برتر در بخش های بزرگسال، کودک و نوجوان و دانش آموزی پایان یافت.


به گزارش کنکور هنر به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، آیین اختتامیه هشتمین جشنواره خاتم (ویژه پیامبر رحمت (ص) عصر یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ با سخنرانی غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، علی اکبر اشعری، رییس جشنواره خاتم و عضو هیأت امنای خانه کتاب و ادبیات ایران و محمدرضا شرفی خبوشان و با حضور داوران جشنواره و برخی از نویسندگان در سرای کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران اجرا شد. در این آیین نفرات برتر در بخش های بزرگسال، کودک و نوجوان و دانش آموزی این دوره از جشنواره به شرح زیر معرفی شدند:

بخش بزرگسال هشتمین جشنواره خاتم

رتبه های برتر:
- رتبه اول / داستان «خانه حاج قاسم کجاست» نوشته معصومه عیوضی
- رتبه دوم / داستان «نذر آهوها» / نوشته فاطمه السادات مدنی
- رتبه سوم / داستان «از خانه اش ریحان می چیدند» / نوشته فاطمه السادات موسوی

آثار شایسته تقدیر بدون ترتیب اولویت:

- داستان «من یک ریشه ام» نوشته رقیه کریمی
- داستان «ابوخبر» نوشته مسعود صفری
- داستان «کوچه مشرف به بازار» نوشته ابوالفضل رحمان زاده
- داستان «من اسم نداشتم» نوشته مریم خلفی
- داستان «ده فرمان» نوشته محمدرضا هوری
- داستان «و تب» نوشته محبوبه حاجیان نژاد

بخش کودک و نوجوان هشتمین جشنواره خاتم

(این بخش رتبه نخست نداشت)

- رتبه دوم / داستان «راز دریاچه نامرأی» نوشته علیرضا بختیاری فر
- رتبه سوم / داستان «سند خانه آقاجان» نوشته سمیه متقی

آثار شایسته تقدیر:

- داستان «آتش گبری ها» نوشته فاطمه یونسی
- داستان «شروع یک پایان» نوشته اسماء ایرانپور
- داستان «گوشواره» نوشته لیلا سپهری

بخش دانش آموزی هشتمین جشنواره خاتم
هیأت داوران هشتمین دوره جشنواره داستان خاتم در بخش «دانش آموزی» از بین آثار رسیده، دو اثر را به عنوان آثار برتر به شرح زیر انتخاب نمود و هیچ اثری را شایسته رتبه نخست ندانست.
- رتبه دوم / داستان «نشانه» نوشته مجید ایمان نژاد
- رتبه سوم / داستان «بچه محل» نوشته امیرعباس باژدار

در قسمتی از بیانیه هیأت داوران هشتمین جشنواره خاتم (وجیهه سامانی، حمید گروگان، مهدی کرد فیروزجایی) در بخش بزرگسال آمده است: «نوشتن از پیامبر خاتم دشوار است و سهل. دشوار است چون باید بالاترین مخلوق خدا را محاکات کنی و حیران می مانی که چگونه محاکاتش کنی که حقش ادا شود؟ سهل است چون از وجودی قدسی می نویسی که در قالبی بشری چون تو، حلول کرده و زندگی و زمانه اش مضبوط و منقول روایت های مکتوب و سینه هاست و هر لحظه اش پر از تجلی زیبایی هاست. همان که در بازار راه می رفته و چون تو لباس می پوشیده و از خوراک بشر عادی می خورده و در همان حال به معراج می رفته و تا مرتبه قاب قوسین به خالق جهان نزدیک می گشته. قضاوت و داوری روایت های مخیلِ مکتوبِ حضرت نیز مانند نوشتن از او دشوار است و سهل. اما لاجرم عده ای باید از آن حضرت حکایت کنند و مجبوریم از سنجش طراز و عیار حکایت ها به ترازوی ادبیات. جشنواره خاتم مفتخر است که به همراه طیف وسیعی از نویسندگان، بستر خلق و نشر داستان هایی با موضوع و مفاهیم ذکرشده را فراهم آورد و نیز با نظر هیأت داوران بهترین های این رویداد را معرفی نماید.
هیأت داوران بخش بزرگسال هشتمین دوره جشنواره خاتم البته با رویکرد اهمیت به همه ابعاد وجودی پیامبر گرامی نظیر رحمانیت و قاطعیت و... بعد از بررسی ۱۵۵داستان کوتاه ۲۰ داستان را شایسته راهیابی به مرحله نهایی دانسته و از این میان داستان های برگزیده اول تا سوم و شش داستان شایسته تقدیر را معرفی می کند، البته قضاوت خودرا از هیچ قصور و تقصیری مبرا نمی دانیم. امید داریم که آن نوشته ها و این گزینش ها و هر قدمی که در راستای تکریم حضرتش و تبیین راهش برداشته می شود مورد عنایت وجود رحمه للعالمین شان قرار گرفته و ما را ذیل عنوان امت خودشان بپذیرند.»

همین طور در بیانیه هیأت داوران هشتمین جشنواره خاتم در بخش کودک و نوجوان متشکل از هما اجتهادی، شراره هاشم دباغیان، مریم کوچکی و فرزانه رحمانی آمده است: « هیأت داوران بخش کودک و نوجوان هشتمین دوره جشنواره خاتم تلاش خودرا در بازنمایی سیره نبوی در داستان ها مدّ نظر داشته و از میان ۲۹۱ اثر رسیده در دو بخش «کودک و نوجوان» و «دانش آموزی» اعلام می دارد، آثار از ساختار داستانی محکم و منسجمی برخوردار نبودند، از کلیشه و بازنویسی فاصله نگرفته و درونمایه آنها چندان مفهومی از زندگی، سیره و منش پیامبر اکرم(ص) را القا نمی کنند. در داوری این دوره، ایده های نو و ژانرهای متنوع داستانی مورد توجه خاص داوران قرار داشت، چونکه به سبب تکرار مسابقه در دوره های متوالی، موضوعات نوآوری و تازگی لازم را نداشتند. این مساله موجب اُفت تعداد شرکت کننده ها نیز شده بود. پیشنهاد می شود با افزودن گونه های دیگر ادبی، مانند: شعر، جُستار و...، تفکیک برگزیدگان کودک و نوجوان از همدیگر و در نظر گرفتن رتبه های مشترک درآثار انتخاب شده در روح این جشنواره جانی تازه دمیده شود.»



1402/03/29
12:41:45
5.0 / 5
367
تگهای خبر: اجرا , جشنواره , رمان , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر