معاون آموزشی وزیر بهداشت:

همگرایی علوم پایه، ضرورتی اجتناب ناپذیر در پزشکی نوین است

همگرایی علوم پایه، ضرورتی اجتناب ناپذیر در پزشکی نوین است به گزارش کنکور هنر، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تکیه بر ضرورت بازبینی در رویکرد های آموزشی و پژوهشی علوم پایه اظهار داشت: برای پاسخ گویی به مسایل پیچیده و تحولات شتابان حوزه علوم پزشکی، ناگزیر به حرکت به سوی همگرایی رشته ها و اتخاذ رویکرد سیستم ها هستیم.


به گزارش کنکور هنر به نقل از ایسنا، دکتر طاهره چنگیز، در ششمین کنگره بین المللی و بیست وهفتمین کنگره ملی فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع شهدای سلامت این دانشگاه برگزار گردید، اظهار نمود: نقش جامعه علمی تنها تولید دانش نیست، بلکه رصد آینده و هدایت جامعه به سمت تغییراتی است که به بهزیستی و ارتقاء کیفیت زندگی مردم منجر شود.
وی با اشاره به شتاب فزاینده تحولات در زیست بوم علمی و فناوری جهان، اضافه کرد: تغییرات اخیر بخصوص در عرصه هایی مانند هوش مصنوعی و پزشکی شخصی سازی شده نشان داده است که سرعت دگرگونی ها به حدی رسیده که دیگر نمی توان با روش ها و چارچوب های سنتی به آنها پاسخ داد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در رویارویی با مسایل پیچیده باید از رویکرد سیستم ها استفاده کرد، خاطرنشان کرد: در این رویکرد، تعامل میان اجزا و روابط درون سیستم ها تعیین کننده است، نه فقط بررسی اجزای منفرد. این نگاه مستلزم عبور از مرزبندی های سخت و حرکت بسمت همکاریهای میان رشته ای است.
دکتر چنگیز با انتقاد از روند گسترش تفکیک های ساختاری در تعدادی دپارتمان های دانشگاهی اظهار داشت: در خیلی از کشورهای پیشرو، ادغام و همگرایی دپارتمان ها بعنوان یک راهبرد برای حل مسایل پیچیده و تقویت همکاری علمی دنبال می شود، در صورتیکه ما در مواردی مسیر معکوس را طی کرده ایم و بر ایجاد ساختارهای جداگانه و تخصص های منفک تاکید داشته ایم.
وی با تاکید بر جایگاه آموزش در این تحول اضافه کرد: در کنار آموزش های تخصصی، توجه به «فرا توانایی ها» مانند توانایی کار تیمی، ارتباط مؤثر، تفکر انتقادی، تحلیل مسائل، تحمل نظر مخالف و ایفای نقش مؤثر در تیم لازم است و این مهارت ها نباید کمتر از دانش تخصصی مورد توجه قرار گیرند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همین طور بر ضرورت بازبینی در نظام های ارزشیابی علمی تاکید کرد و اظهار داشت: باید بگونه ای حرکت نماییم که کارهای گروهی و بین رشته ای بیشتر از گذشته مورد تشویق قرار گیرد و فقط کارهای فردی معیار اصلی ارزیابی نباشد.
وی با اشاره به برنامه های تحول در آموزش علوم پایه اشاره کرد: اگر مقرر است این حوزه ها در مقابل تحولات پرشتاب آینده کارآمد باقی بمانند، ضروری است در کنار برنامه های تخصصی، بسمت ایجاد هویت جمعیِ مساله محور در آموزش و پژوهش حرکت نماییم.
دکتر چنگیز همین طور تقویت «تفکر علمی» و «استدلال علمی» در آموزش دوره های علوم پایه، بخصوص در پزشکی، را ضروری دانست و اضافه کرد: این مؤلفه ها که جوهره علوم پایه هستند، گاهی در سایه تاکید بیش از اندازه بر حفظیات و انتقال صرف مطالب نظری کمرنگ می شوند.
به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، او در آخر پیشنهاد کرد انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران با بوجودآوردن بخشی تخصصی در عرصه آموزش، از ظرفیت تحولات جدید برای ارتقاء کیفیت آموزش و توسعه پژوهش های کم هزینه اما اثرگذار استفاده نماید.




منبع:

1404/11/19
11:07:31
0.0 / 5
630
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , تخصص , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر

با کنکور هنر، دکترای هنر را به حقیقت تبدیل کنید! راهنمای طلایی دکترای هنر!