در ماهِ ماه روایت شد؛

زندگی مادر حامله كرونائی كه بعد از ۲۶ روز از حالت كما بیرون آمد

زندگی مادر حامله كرونائی كه بعد از ۲۶ روز از حالت كما بیرون آمد بیست و دومین قسمت از برنامه ماهِ ماه میزبان افسانه همتی مسئول واحد مامائی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و مهدی جعفری به همراه همسرش نجمه سلطانی نیا از شهرستان کاشان از توابع استان اصفهان بود.



به گزارش کنکور هنر به نقل از مهر، بیست و دومین قسمت از برنامه «ماهِ ماه» با یاد و خاطره عبدالله عباسی متخصص بیماریهای عفونی و رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی گلستان که اولین شهید مدافع سلامت جامعه پزشکی گلستان در راه مقابله با کرونا بود، شروع شد.
در ابتدای برنامه افسانه همتی مسئول واحد مامائی دانشگاه علوم پزشکی کاشان درباره این حرفه توضیح داد: مامایی حس باشکوه ترین لحظه ها از اولین نفس، نگاه، فریاد، اشک و عشق است فرشته ای که شادی آفرین ترین لحظه زندگی را هدیه می دهد و ناجی سخت ترین لحظه ها است. این حرفه نقش به سزایی در ارتقای سطح سلامت خانواده ها و جوامع دارد. وظیفه این قشر نه فقط ارائه آموزش های لازم در دوران حاملگی زنان و کمک به زایمان آنها است، بلکه راهنمایی کردن درباب نکات بهداشت باروری، آماده سازی والدین برای داشتن فرزند، مشاوره دادن در دوران قبل و پس از زایمان و در طول دوران حاملگی و ارائه سفارش های مراقبت از کودک از دیگر نقش آنست.
وی اضافه کرد: حدود ۱۰ سال است که در بخش مامائی و پیگیری مادران پرخطر دانشگاه علوم پزشکی کاشان مشغول به فعالیت هستم. ماماها باتوجه به شرح وظایف خود در کاهش مرگ و میر کودکان و مادران نقش تاثیرگذاری دارند.
این کارشناس مامائی اظهار نمود: یکی از افتخارات ما در دانشگاه علوم پزشکی کاشان این است که در سال ۹۹ باتوجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و اینکه مادران حامله مبتلا به این ویروس هم زیاد داشتیم ولی آمار مرگ و میر مادران و نوزادان به صفر رسید که این بسیار مایه خرسندی است.
وی همین طور به اجرای طرح حاج قاسم سلیمانی در کاشان و در شناسایی مادران حامله مبتلا به کووید ۱۹ اشاره نمود و اظهار داشت: باتوجه به این طرح، سال قبل کادر درمان ۳۵۰ مادر حامله دارای علایم ویروس کرونا را شناسایی نمودند که از این تعداد، ۱۳۵ نفر آنان در بیمارستان ها بستری شدند و تحت مراقبت قرار گرفتند که خوشبختانه همگی با بهبودی کامل از بیمارستان ها مرخص شدند.
در بخش دوم گفت و گو مهدی جعفری به همراه همسرش نجمه سلطانی نیا در استودیو برنامه حضور بهم رساندند.
جعفری در ابتدا اظهار داشت: من و همسرم ۲۰ سال است که ازدواج کرده ایم و حاصل این ازدواج ۲ پسر و یک دختر است. زمانی که همسرم سومین فرزندمان را ۶ ماهه حامله بود گرفتار تب شدید شد، چند بار به پزشک مراجعه کردیم و فقط سرماخوردگی تشخیص داده شد تا اینکه در ۲۵ ام اسفندماه ۹۸ این علایم تشدید شد و توسط اورژانس با تشخیص ابتلای ایشان به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شد. متاسفانه در بیمارستان روز به روز حال وی بدتر می شد و با مشکلات تنفسی دست و پنجه نرم می کرد تا اینکه ۵ فروردین ماه ۹۹ یعنی ۱۰ روز بعد از بستری در بیمارستان به بخش آی سی یو منتقل شد.

افسانه همتی در ادامه اضافه کرد: به سبب وضعیت جسمانی بسیار حاد مادر حامله مجبور شدیم که وی را این توبه کرده و با دستگاه برایش وضعیت کمای مصنوعی ایجاد نماییم. نجمه سلطانی نیا دومین مادر حامله بدحالی بود که در بیمارستان بستری شده بود. بنا بر این من و همکارانم تصمیم گرفتیم که یک گروه در فضای مجازی با حضور یک تیم پزشکی کشوری متشکل از متخصصان عفونی، زنان و بیماریهای ریه تشکیل دهیم.
وی اظهار نمود: این اتفاق ریسک بسیار بالایی برای ما داشت. در تمام مدتی که مادر در حالت کما قرار داشت، اتاق سزارین برای جراحی آماده بود که اگر خطری مادر را تهدید کند سریعاً وی را به اتاق عمل منتقل کرده و به حاملگی خاتمه دهیم. ولی خوشبختانه با توکل به خدا، حمایت و همکاری تیم پزشکی در کل کشور توانستیم مادر و فرزند را نجات دهیم و وی بعد از ۲۶ روز از حالت کما بیرون رود. البته تعداد بیمارانی که به دلیلهای مختلف این توبه می شوند از شانس بسیار کمی برای بازگشت به زندگی مجدد برخوردار هستند؛ زندگی باردیگر این مادر حامله در دنیای پزشکی چیزی شبیه به معجزه است.
نجمه سلطانی نیا نیز درباره این اتفاق اظهار داشت: زمانی که به بیمارستان منتقل شدم حالم بسیار بد بود. همسرم تمام مدت در کنارم بود و به هم روحیه می داد، امید داشتم که با یاری پروردگار حالم بهبود می یاد. از طرفی دلتنگ دیدن پسرانم بودم. یادم هست یک روز به تپش قلب شدیدی گرفتار شدم، به پرستار گفتم حالم خیلی بد است می تواند کاری کند که من بتوانم برای چند ساعت بخوابم و دیگر پس از آن لحظه چیزی به خاطر ندارم.
وی اضافه کرد: آن لحظه ای که به هوش آمدم با صحنه ای مواجه شدم که تمام پرستاران بالای سرم هستند، دست می زنند و شادی می کنند. آنها برایم توضیح دادند که به مدت ۲۶ روز در کما بودم، نخستین چیزی که به ذهنم رسید این بود که خانواده ام در طول این مدت چقدر تحت فشار روحی بوده اند و دلتنگشان شدم. دلم می خواست در آن لحظه فقط سجده شکر بجای آورم. خدا را شاکرم نا امیدم نکرد و من و دخترم را به زندگی بازگرداند.
ویژه برنامه «ماهِ ماه» با مشارکت مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید شده است که با اجرای اسماعیل باستانی، سردبیری مهدی حاجی میرآقا، کارگردان هنری حسن نظری و تهیه کنندگی سیدمحمدحسین پورفاضلی در روزهای ماه مبارک رمضان هر شب از ساعت ۱۹ از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

1400/02/17
12:46:56
5.0 / 5
1001
تگهای خبر: آموزش , اجرا , تخصص , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر