آجر به آجر مدرسه سازی

آجر به آجر مدرسه سازی كنكور هنر: اگر شما هم به دنبال مشاركت در عرصه مدرسه سازی هستید اما تصور می كنید سرمایه كافی را ندارید با پیوستن به طرح آجر به آجر با هر میزان كمك مالی در راه خیر مدرسه سازی گام بردارید.


به گزارش کنکور هنر به نقل از ایسنا، صحبت از مدارس فرسوده و ناایمن که حالا در مناطق مختلف کشور جا خوش کرده اند، و این تنها مناطق محروم نیستند که با معضل مدارس فرسوده دست و پنجه نرم می کنند، حرف تازه ای نیست. بارها اعلام شده است در کلان شهرها و حتی همین پایتخت هم تعداد زیادی از مدارس، فرسوده اند و استانداردهای لازم را برای حضور دانش آموزان ندارند.
البته تا همین چند سال قبل، دو سوم مدارس کشور فرسوده و یک سوم ایمن بودند اما با همراهی خیران مدرسه ساز حالا معادله تغییر کرده و یک سوم مدارس کشور ناایمن هستند.
با ورود خیران به وادی مدرسه سازی نیمی از مدارس کشور به دست آنها ایجاد می شود و در ۴۰ سال اخیر، خیران بیش از ۲۰ هزار مدرسه در کشور ساخته اند و اخیرا هم فرصتی فراهم گشته است تا هر فردی که نیت خیر مدرسه سازی را در سر دارد بتواند به آن رنگ تحقق ببخشد و حتی با سرمایه اندک و گاهی ماهانه ۱۰ هزار تومان هم در ساخت مدرسه برای دانش آموزان کشور سهیم شود.
اما گاهی ورود خیران به مسیر مدرسه سازی، ماجرای خاص خودرا دارد، گاه از دست دادن یک فرزند و گاه داشتن فرزندی معلول جرقه ای می شود برای آنکه فردی خیر مدرسه ساز شود.
محمدرضا حافظی؛ از دست دادن فرزند و ورود به مسیر مدرسه سازی
محمدرضا حافظی، رئیس فقید جامعه خیرین مدرسه ساز که در دوران حیاتش بیش از ۱۴ مدرسه در کشور ساخت نیز به دنبال یک اتفاق وارد عرصه مدرسه سازی شد و سال ها در کسوت رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز برای بسیج خیران و همراهی آنها در عرصه ساخت مدارس برای کودکان این سرزمین کوشش کرد.
ماجرا بدین شکل بود که امیرحسین حافظی و مریم مهدوی فرزند و عروس محمدرضا حافظی، حدود ۱۹ سال قبل در نخستین روز پس از ازدواج بر اثر تصادف جان خودرا از دست دادند. مرحوم حافظی در مراسم خاکسپاری پسرش متوجه حضور تعداد زیادی از مردم شد و از این صحنه متعحب بود اما در نهایت متوجه شد مردم به خاطر کارهای نیکی که پسرش بدون اطلاع پدر انجام داده است، آمده اند. کارهای نیک پسر او را در راه جدیدی قرار داد و تصمیم گرفت خانه پسرش را بفروشد و هزینه آنرا صرف مدرسه سازی کند.

تلاش ایرانیان خارج از کشور برای ساخت مدرسه در وطن
جلوه دیگری از مدرسه سازی مشارکت ایرانیان خارج از کشور در عرصه ساخت مدرسه برای کودکان هموطن خود است. سال هاست که در کنار خیران بسیاری در داخل کشور همچون اکبر ابراهیمی، عباس مصلی نژاد، مرحوم حسنعلی علیپور و... که تعداد بسیاری مدرسه در نقاط مختلف کشور ساخته اند، ایرانیان ساکن کشورهای دیگر هستند اما هنوز دغدغه فرزندان سرزمینشان را دارند، مسیر مدرسه سازی را برای کمک به آینده دانش آموزان ایران انتخاب نموده اند.
به عنوان مثال ایرانیان ساکن در امارات متحده عربی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس فقط تا سال ۸۶ بیش از ۷۷۵ مدرسه در استان های جنوبی ایران خصوصاً استان های فارس، بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد راه اندازی کرده اند.
جواد موفقیان نیز یکی از خیران مدرسه ساز است که بااینکه سال هاست در کانادا ساکن است اما تعهد او در راه ساخت مدرسه برای دانش آموزان کشورش مثال زدنی است و حاصل ورودش به عرصه مدرسه سازی، راه اندازی ۲۶ بنای آموزشی شامل مدارس ابتدایی، دبیرستان و هنرستان است.

معلمی که حقوق بازنشستگی اش را صرف مدرسه سازی می کند
درکنار خیرانی که با سرمایه خود دهها مدرسه در نقاط مختلف کشور ساخته اند خیرانی هم هستند که سرمایه بالایی ندارند و حتی با حقوق اندک دوران بازنشستگی در راه مدرسه سازی وارد شده اند.
ماجرا از این مقرر است که اخیرا با شکل گیری طرح آجر به آجر هر فردی که نیت خیر مدرسه سازی را در سر دارد با حداقل سرمایه و حتی هزینه یک آجر می تواند آنرا تحقق ببخشد. نمونه آن شهربانو نجفی، معلم بازنشسته ای است که از سال ۷۵ سالانه یکبار به سازمان نوسازی مدارس مراجعه می کند و پس انداز یک ساله اش را که حاصل حقوق بازنشستگی معلمی اش است برای مدرسه سازی اهدا می کند.
وی درباره ماجرای ورودش به مسیر مدرسه سازی می گوید: یک فرزند پسرم دارم و دوست داشتم در شرایط مناسبی درس بخواند. سال ۱۳۷۵ بابت شهریه ۲۵۰ هزار تومان از من پول گرفتند، بعد از آن با خودم فکر کردم فرزندان بسیاری در این سرزمین هستند که حتی هزینه خرید لوازم التحریر را ندارند بدین سبب تصمیم گرفتم برای کمک به ساخت مدارس اقدام کنم و با پرس وجوی بسیار توانستم به سازمان نوسازی مدارس بروم و پس انداز ۵۰۰ هزار تومانی خودرا برای ساخت مدرسه تقدیم کنم.

جوان ۲۴ ساله ای که در راه مدرسه سازی جان خودرا هم اهدا کرد
نمونه دیگر از خیرانی که با سرمایه اندک وارد مسیر مدرسه سازی شدند، علی مرادی جوان ۲۴ ساله ای است که تحصیل در انگلستان را رها کرد و به عشق فرزندان این سرزمین به دشتیاری رفت تا به کودکان آنجا آموزش دهد و برایشان مدرسه بسازد.
علی مرادی متولد سال ۷۴ بود و موسسه مردم نهاد دست یاری به دشتیاری را در سال ۹۶ تاسیس کرد، او به عشق کودکان محروم این منطقه و کوشش برای آموزش آنها در طول سال ها بارها از تهران به دشتیاری می رفت و در جریان یکی از سفرهایش به دشتیاری در سانحه تصادف جان خودرا از دست داد.
علی مرادی در سال ۱۳۹۳ با منطقه دشتیاری آشنا شده بود و از همان سال، آغاز به فعالیت در این منطقه کرد. او سه مدرسه در منطقه دشتیاری ساخت و قرارداد ساخت ۲۳ مدرسه دیگر را منعقد کرد؛ از این تعداد ۱۳ مدرسه با ۸۳ کلاس درس با مشارکت سازمان منطقه آزاد و خیرین در دست اجراست. او قصد داشت با کمک خیرین، ۳۴۰ مدرسه برای ۳۰ هزار دانش آموز دشتیاری بسازد.

در طرح آجر به آجر هر ایرانی یک خیر مدرسه ساز
حالا فرصتی برای تک تک ایرانیان برقرار است تا آنها که دلشان برای کودکان این سرزمین می تپد بتوانند آجر به آجر در ساخت مدارس همراهی کنند، فرصتی که دیگر به سرمایه کلان نیازی ندارد و حتی می توان با ماهانه ۱۰ هزار تومان هم در این راه قدم گذاشت.
طرح آجر به آجر که حالا چند وقتی است توسط سازمان نوسازی مدارس کشور کلید خورده است تلاش می کند شرایطی را رقم بزند تا افراد مشتاق مدرسه سازی با هر توان مالی بتوانند به نیت خیر خود رنگ تحقق ببخشند. در این طرح هر فردی با هر نیتی که دارد حتی یک بازنشسته ماهانه با هر میزان توانایی مالی می تواند برای ساخت مدارس همراهی کند و با کنار هم قرار گرفتن افراد مختلفی که به تنهایی توانایی ساخت یک مدرسه را ندارند و تجمیع مبالغ اهدایی آنها، می توان یک یا حتی چند مدرسه برای کودکان این سرزمین در نقاط مختلف کشور ساخت.
در این طرح، پایه های یک مدرسه با همراهی دهها نیکوکار نهاده می شود و شکل جدیدی از مشارکت مردمی در راه مدرسه سازی رقم می خورد و از کنار هم گذاشتن سرمایه های کوچک می توان مدارس بسیاری را ساخت.
نهادینه کردن فرهنگ مدرسه سازی در کشور یکی دیگر از اهداف طرح آجر به آجر است تا بتوان با توسعه فرهنگ خیر مدرسه سازی در جامعه، این حرکت را در همه آحاد جامعه نهادینه کرد. در اجرای طرح آجر به آجر اهتمام بر این است تا با ترویج فرهنگ مشارکت زمینه ورود خیرین بیشتری به عرصه مدرسه سازی فراهم گردد.
آنگونه که رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفته است: روند مدرسه سازی بوسیله خیرین تداوم دارد و اهتمام داریم با به کارگیری روش های جدید گستره وسیعی از مخاطبان خودرا شناسایی کرده و این گروه ها را به سمت ورود به این اقدام حسنه سوق دهیم.
به هر حال اگر شما هم جزو افرادی هستید که تمایل دارید در طرح آجر به آجر وارد عرصه مدرسه سازی شوید می توانید با هر میزان سرمایه حتی به اندازه هزینه خرید یک آجر مشارکت کنید و با مراجعه به سامانه «مهر مدرسه» کمک های خودرا برای ساخت مدرسه برای دانش آموزان این سرزمین اهداء کنید.




منبع:

1399/05/05
15:03:32
5.0 / 5
2389
تگهای خبر: اجرا , تحصیل , راه اندازی , ساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر