امینی: گفت وگوی روزمره مردم نشان از وضعیت فكری روز جامعه است

امینی: گفت وگوی روزمره مردم نشان از وضعیت فكری روز جامعه است كنكور هنر: تهران- ایرنا- نویسنده و شاعر، اظهار داشت: برای شناخت وضعیت فكری مردمی در هر دوره ای می توان به نوع گفت وگوهای آن مردم در همان دوره رجوع كرد.


به گزارش روز یكشنبه گروه فرهنگی ایرنا، نشست های تخصصی پژوهشی شعر انقلاب اسلامی با حضور محمدرضا سنگری، اسماعیل امینی امروز یكشنبه 19 آذر در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار گردید.
اسماعیل امینی در ابتدای این نشست در مورد مسئله پژوهش در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی اظهاركرد: مسئله اصلی پژوهش در حوزه ادب انقلاب اسلامی، خطایی است كه در حوزه پژوهش در این زمینه وجود دارد. این خطا به دانشگاه ها و علوم حوزوی هم ورود كرده است. خطای مذكور این است كه عموم دانشگاهیان و حوزویان تصور می كنند كه پژوهش به معنای گرد آوری مطالب از كتابخانه ها و به خصوص دنیای اینترنت است.
وی اضافه كرد: درنهایت هم همین مطالب را در قالب رساله های دانشگاهی به اساتید دانشگاهی عرضه می كند و آن ها هم كه معمولا در این امر سهل انگار شده و توجه دقیقی به پژوهش ندارند می پذیرند.
این نویسنده اضافه كرد: این در شرایطی است كه ماجرای پژوهش ویژه تر از آن است كه دانشگاه ها این گونه با آن برخود می كنند. در خیلی از موارد دیده شده كه دانشجویی به علت كسری نمره با درخواست استاد مربوطه مقاله ای را برای افزایش نمره درسی خود عرضه می كند. اما اصلا به این مورد توجه نمی شود كه این مقاله از اصول علمی پژوهش و محتوای لازم برخوردار می باشد یا نه؟ اصلا آن دانشجو اگر واقعا در پی دانش بود كه نمره اش كم نمی شد و دروس مهم و اصلی خویش را به درستی مطالعه می كرد.
امینی اظهار داشت: برای شناخت وضعیت فكری مردمی در هر دوره ای می توان به نوع گفت وگوهای آن مردم در همان دوره رجوع كرد. با بررسی گفته های مردمی در هر دوره می توانیم به موضوعاتی كه برای آن ها پرارزش بوده است پی ببریم. با همین كار می توانیم از تحریف جلوگیری كنیم. اساسا پژوهش در حوزه های ادبی از تحریف جلوگیری می كند. بعنوان مثال، اینكه چرا جوانان ما با كمترین مهمات جنگی و كمترین آموزش های لازم به رویارویی با نیروهای ارتش زرهی عراق می رفتند؟ پاسخ به این سوال ها با پژوهش در ادبیات می تواند به دست آید. پژوهش شعر انقلاب می تواند ارزش های انقلاب و بازتاب های آن در ادبیات و شعر بیان كند.
محمدرضا سنگری هم در این برنامه به معرفی یك پژوهش درست پرداخت و اظهار داشت: اگر پژوهش را تلاشی عالمانه، روشمندانه و فرایندی برای دستیابی به یك مسئله بدانیم باید به چند عنصر توجه داشته باشیم. زیرا هركسی كه بخواهد در زمینه ای بخصوص موضوعات هنری پژوهش كند باید به چهار عنصر مهم توجه ویژه داشته باشد.
وی اضافه كرد: نخستین عنصر لازم برای انجام پژوهش، داشتن دانش كافی برای آن است. هنگامی كه دانش كافی و پایه یك مبحث را نداریم نباید برای انجام پژوهش به آن حوزه وارد شویم. متاسفانه این مسئله آفتی است كه روزگار پژوهشی در كشور ما با آن گره خورده است. در حالی كه اصلا نباید به افرادی كه دانش حداقلی لازم برای انجام پژوهش را ندارند اجازه ورود داد. اما متاسفانه این روزها همه مردم در اغلب زمینه ها صاحب نظر هستند و روی آن پافشاری هم دارند.
سنگری در ادامه با تاكید بر اهمیت پژوهش در ادبیات انقلاب اظهار داشت: باید ضرورت پژوهش در ادبیات انقلاب را درك كنیم. چون كه برخی ها معتقدند برای پژوهش در این زمینه باید اجازه دهیم حداقل یك سده از ادبیات انقلاب عبور كند، سپس به بررسی آن بپردازیم. اما چنین كاری می تواند به فراموشی ادبیات انقلاب اسلامی منجر شود.
وی در ادامه این برنامه با اشاره به برخی قوانین دانشگاهی كه باعث صدمه به پژوهش در ادبیات كشور ما می شود، اظهار داشت: ما در كشور با مقوله ای به نام پژوهش های زخمی روبه رو هستیم. یعنی موضوعات خوبی كه از جانب برخی ها به صورت ناقص انجام شده است و دیگر به كسی اجازه انجام دوباره آن پژوهش را نمی دهند. این در شرایطی است كه انجام پژوهش های ناقص در دانشگاه های كشور باعث ضعیف شدن علوم مختلف كشور می گردد. این ایراد هم از لحاظ قانونی مشكل دارد و هم از جانب اساتید دانشگاهی با مشكل مواجه می باشد. چون كه آن ها هستند كه باید روی اجرای رساله های پژوهشی دانشجویان نظارت دقیق داشته و راهنمایی های لازم را انجام دهند. ما باید فكری برای این پژوهش های ناقص و زخمی داشته باشیم؛ چون كه اگر به همین صورت ادامه كار دهیم ضربات جبران ناپذیری را در طولانی مدت متحمل می شویم.
سلسله نشست های تخصصی هفته پژوهش و هنر انقلاب اسلامی از جانب حوزه هنری در سه بخش مجزای «شعر»، «داستان» و «خاطره نگاری» با حضور صاحب نظران و جمعی از اصحاب رسانه در حوزه هنری برگزار می گردد.
فراهنگ**9246*1724* خبرنگار: علیرضا مرادی * انتشار: حسین فتح الهی


1396/09/20
02:12:05
5.0 / 5
4937
تگهای خبر: حوزه هنری , دانشگاه , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر