فعال دانشجویی:

دانشگاه گرایش جامعه به عدالتخواهی را دریافته است

دانشگاه گرایش جامعه به عدالتخواهی را دریافته است كنكور هنر: دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز اظهار داشت: امروز گفت و گوی غالب مردم به سمت عدالت خواهی سوق یافته و دانشگاه باز این سوژه را دریافته است.


شاهرخ شاهرضایی در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: امروز آزادی بیان دغدغه مردم نیست، بلكه مردم به دنبال عدالت خواهی هستند و می خواهند بدانند فساد دامن گیر چرا و چگونه رخ می دهد.
این فعال دانشجویی اصلاح طلب با تاكید بر اینكه فعالیت تشكل های دانشجویی نباید صرفاً سیاسی باشد، عنوان كرد: فضای امروز كشور به نحوی است كه بخشی از هر فعالیتی، لاجرم سیاسی است؛ از فعالیت های اجتماعی و صنفی گرفته تا فعالیت های زیست محیطی؛ بدین سبب ناخود آگاه به ذهن می رسد كه فعالیت تشكل های دانشجویی باید سیاسی باشد.
این دانشجوی دانشگاه شیراز، بیم از تشكل سازی، اتحادیه سازی و تصمیم گیرندگی جامعه مدنی را علت كوچك ترشدن دایره فعالیت های دانشجویی دانست و اظهار داشت: این وضعیت بر عملكرد جنبش های دانشجویی باز تاثیر گذاشته است.
این فعال دانشجویی اضافه كرد: وقتی سندیكای كارگری معلمان با خواست های معمول، بدون تعدی از خطوط قرمز حاكمیت اعتراض می كند، شاهدیم كه برخورد مطلوبی با آنها صورت نمی گیرد، همین مسائل موجب میگردد هزینه فعالیت های دانشجویی افزایش یابد و تعداد كمتری از دانشجویان وارد این فضا شوند.
شاهرضایی با اشاره به اتفاقات دی ماه گذشته اظهار داشت: با آنكه دانشگاه لزوم عدالت خواهی را درك كرده بودیم، دیدیم كه جامعه منتظر دانشگاه نمی ماند، از همین رو در اعتراضات دی ماه 96 همه تشكل های دانشگاه تا مدتی گنگ بودند و نمی دانستند كه چه اتفاقی رخ داده است.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینكه 40 سال است اهتمام می نماییم سیاست گذاری فعالیت های اجتماعی و فرهنگی از بالا به پایین باشد، اظهار داشت: در این سال ها جلوی تشكل ها و اتحادیه ها گرفته شد و حتی جریان عدالت خواهی را هم می خواهیم به صورت دستوری اجرا كنیم؛ درحالیكه باید فضا را بازتر بگذاریم كه مردم خودشان تصمیم گیرنده باشند و خودشان اجرا كنند.
شاهرضایی در پاسخ به این انتقاد كه فضای فعالیت های دانشجویی از رونق گذشته افتاده است، گفت: ما ناامید نیستیم، سرد نشده ایم و خواسته ها تغییر نكرده است، دانشجویانی امروز در دانشگاه های تحصیل می كنند، همانند همان دانشجویانی هستند كه در سال 76 و 84 رئیس جمهور انتخاب كردند؛ اما همین دو جریان سطح انتظارات دانشجو ها را تغییر داد و در این سال ها دو طرف بلایی بر سر جریان های دانشجویی آورده اند، كه ماحصلش وضعیت امروز است.
شاهرضایی بیان كرد: در یكی دو پارسال از فعالان دانشجویی گذشته پیگیر بودیم و صحیح و خطای كارمان را از آنها می پرسیدیم و با آنكه به فعالیت های آنها در برهه های خاصی نقد داشته ایم ارتباط خودرا با آنها قطع نكرده ایم و بسیار برای آنها جالب بود كه دانشجویان در این شرایط و با این وضعیت همچنان فعالیت می نمایند.
وی به حضور نیافتن خیلی از شخصیت های موثر و كلیدی در دانشگاه ها انتقاد نمود و اظهار داشت: برخی شخصیت ها تنها در زمان انتخابات در دانشگاه ها حاضر می شوند؛ برای مثال دو سال است كه نمی توانیم با آقای عارف تماس بگیریم و با آنكه مشكلات را می دانند، حاضر به پاسخگویی نیستند.
دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز با اشاره به اینكه دانشجویان باید سران اصلاح طلب را به نقد بكشند، عنوان كرد: آنها باید پاسخ دهند كه با به دست آوردن كرسی های ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای شهر چه اقداماتی انجام داده اند یا زمان تغییر نوع تفكر فرا رسیده است یا اینكه دانشجویان باید تصمیم گیر باشند و دیگر دنباله رو هیچ حزبی نباشند.
** گفتمان اصلاحات با فعالیت پشت سر بزرگان سیاست از مردم فاصله گرفته است
شاهرضایی گفت: گفتمان اصلاحات اساسا به به روز شدن نیاز دارد؛ چراكه در این سال ها به سبب فعالیت پشت بزرگان سیاست از گفتمان مردم فاصله گرفته ایم و این خود آسیبی بوده است كه از دی ماه گذشته تا امروز دیده ایم و هر اتفاقی در كف جامعه رخ داده، بدون پیشگامی دانشجویان بوده است.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینكه سال هاست مردم ولی نعمت مسئولان نیستند، دیگر مجلس در راس امور و دانشگاه مبدا همه تغییر و تحولات نیست، اظهار داشت: پس از برخی رویداد های سیاسی كه مبدا آنرا دقیقا نمی توان تعیین كرد، برخی مسئولان به دنبال فاصله گرفتن از عموم مردم هستند، گویی می خواهند بارشان را ببندند و از جامعه فاصله بگیرند؛ اما باید دید خواست مردم چیست.
وی اضافه كرد: آغازین قدم را باید فعالان دانشجویی بردارند و بدانند امروز كف خواسته مردم چیست. سال های سال است به دنبال آرمان شهریم و از همین رو مردم از دانشگاه فاصله گرفتند، دانشجویان باز خودرا به مسئولان وابسته كردند تا اینكه امروز شاهد لطمه های فعلی هستیم.
شاهرضایی اشاره كرد: دانشجویان دیگر نباید اجازه دهند كه احزاب برای منافع خود از یك جریان دانشجویی استفاده كنند و آنرا آلت دست كنند.
16 آذر بعنوان روز دانشجو در تقویم رسمی كشور ثبت شده كه پیشینه آن سالروز شهادت مصطفی بزرگ نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی سه دانشجوی دانشگاه تهران است.
این دانشجویان به سبب اعتراض به دیدار ریچارد نیكسون معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریكا و همین طور از سرگیری روابط ایران با بریتانیا در تاریخ 16 آذر 1332 به شهادت رسیدند.
7375/ 2027


1397/09/22
14:03:41
5.0 / 5
4416
تگهای خبر: اجرا , تحصیل , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر